Bijzonder: tweeling heeft een verschillende huidskleur

29.01.2017 09:45
Een andere huidskleur, maar deze schattige meisjes zijn wel tweeling

Whitney Meyer (25) en haar vriend Tomas Dean keken even gek op toen hun tweeling vorig jaar april ter wereld kwam. De meisjes werden namelijk geboren met allebei een ander uiterlijk: dochter Kalani met de kenmerken van haar Kaukasische moeder en dochter Jarani met die van haar Afro-Amerikaanse vader.

Lees ook: Echtpaar krijgt de verrassing van hun leven: tweeling blijkt vijfling

Hoewel de tweeling inmiddels al negen maanden oud is, gingen hun foto’s pas recentelijk de wereld over nadat Meyer een foto van ze deelde met een lokaal nieuwsstation in Quincy, Illinois.

Het komt niet vaak voor dat een twee-eiige tweeling zo’n ander genenpakket meekrijgt van hun ouders dat ze allebei niet alleen een andere kleur ogen, maar ook een andere huidskleur hebben (volgens Brits onderzoek is de kans ongeveer 1 op de 500, al komt het tegenwoordig steeds vaker voor). Zo heeft Kalani een lichte huid en blauwe ogen, terwijl Jarani een donkerdere huid en bruine ogen heeft.

Onbelangrijke verschillen
Toen de tweeling geboren werd, zag hun moeder het verschil meteen. “Ik heb zelfs aan de artsen gevraagd of Kalani albinisme kon hebben, omdat ze zo’n lichte huid had,” vertelt ze aan de website PEOPLE. Voor Meyer en haar gezin zijn de verschillen tussen de zusjes totaal niet belangrijk. “De een heeft een lichte huidskleur en de ander een wat donkerdere. We houden van allebei evenveel,” aldus hun moeder tegen PEOPLE. “In deze familie zien wij geen kleur. Liefde is liefde!” En zo is het!

Bekijk de schattige tweeling hier:

Lees ook: Deze tweeling werd letterlijk geboren met oud én nieuw

(Bronnen: Huffington Post, PEOPLE, Beeld: Facebook Whitney Meyer)