Bizar! Deze moeder haar moedermelk veranderde toen haar baby ziek werd

25.10.2017 04:55
Bizar! Moedermelk verandert wanneer je baby ziek is

Dat borstvoeding goed is voor je baby wisten we inmiddels natuurlijk allang, maar dat moedermelk genezende werking zou kunnen hebben, dat is wel heel bijzonder.

Onderstaande foto, die door moeder Ashlee Chase op Facebook werd gepost, laat het verschil zien tussen haar melk voordat haar dochtertje ziek werd (de witte melk), en nadat ze koorts kreeg (de gelige melk). Het grote verschil in kleur en substantie kan erop wijzen dat het speeksel van baby’s het lijf van de moeder signalen geeft, waarop dit antilichamen gaat produceren.

Toen Ashlee’s dochtertje koorts kreeg bleef zij de hele nacht bij haar om haar te troosten en te voeden. Toen zij de volgende dag ging kolven, was haar melk gelig en anders van substantie. Bang dat er iets mis was met haar melk belde ze haar dokter. Die vertelde haar dat de gelige kleur het gevolg was van extra vet en antilichamen, die haar dochter hielpen beschermen en genezen.

Maar hoe kan dit dan? Sommige onderzoekers denken dat dit te maken heeft met het fenomeen backwash. Dit houdt in dat er speeksel van de baby via de tepel het lijf van de moeder binnen zou kunnen komen. De bacteriën en bacillen in het speeksel zouden vervolgens het lijf van de moeder als het ware op de hoogte stellen van wat hun kind nodig heeft, waar vervolgens de moedermelk op wordt aangepast. Deze theorie is nog niet onomstotelijk bewezen, maar Ashlee’s foto zou een indicatie kunnen zijn dat hier een kern van waarheid inzit.

 Best wel cool toch, dat ons lijf dat kan?

Bron: Scary Mommy

Lees ook: Moeder doneert meer dan 30 liter(!) moedermelk aan de slachtoffers van orkaan Harvey