Briljante opvoedtip: meld je kinderen een dagje ziek

Briljante opvoedtip: meld je kinderen gewoon een dagje ziek
Wat zijn de herinneringen die het meeste indruk hebben gemaakt op jou als kind? Waarschijnlijk niet de grootste cadeaus of de duurste vakanties. Maar juist die kleine, simpele momenten waarop je ouders je iets deden waardoor jij je bijzonder voelde. 

Schrijfster Nicole Cleff plaatste afgelopen week een tweet waarin ze schrijft dat ze er compleet voor is dat ouders soms hun kinderen een halve of hele dag van school halen, om iets leuks met ze te gaan doen. Het hoeft niet veel te zijn: een ijsje halen, naar de film, als het maar iets samen is.

Uit de reacties op haar tweet blijkt dat voor veel mensen dit een van de mooiste herinneringen van hun jeugd is.

Naar aanleiding van deze verhalen begonnen ook andere twitteraars hun herinneringen aan kleine dingen die hun ouders voor hen hadden gedaan te delen.

Het blijkt dat relatief kleine gebaren kunnen uitgroeien tot de mooiste herinneringen. Dus: bel school een keertje op, hou die kleine lekker thuis, en ga koffie drinken/taartjes eten/naar de ochtendfilm. Wij zullen niks tegen de leerplichtambtenaar zeggen.

Lees ook: Onderzoek wijst uit: ongeboren baby’s vormen al herinneringen

Sanne (26) woont samen met haar vriend en heeft nog geen kinderen. Die wil ze voorlopig ook nog niet, maar door haar werk bij Me to We komt ze in ieder geval zeer goed beslagen ten ijs als het zover is.

Lees ook
Geschreven door
More from Sanne Mulder

Dit gebeurt er wanneer je papa alleen laat met de kleine

Uitdrukkingen zoals ‘papadag’ en ‘de man die op zondag het vlees snijdt’...
Lees verder