Broodje vissticks (met een smeerseltje van tuinerwten en roomkaas)

11.04.2014 14:30
broodje vissticks

Vroeger (as in: anderhalf jaar geleden) koos Femke zorgvuldig lekkere recepten uit moeilijke kookboeken voordat ze naar de supermarkt ging. Nu zet ze Max in een boodschappenkarretje, grist een Allerhande uit het rekje en kiest de makkelijkste en kindvriendelijkste gerechten. (Geen reclame: Albert Heijn betaalt ons hier niet voor, helaas, haha.)

Dit broodje vissticks is mijn topper van de week. Je kunt het als snel hoofdgerecht op tafel zetten, maar ik heb ‘em laatst bereid als lunch en mijn kind was er heel tevreden mee. Ik ook, want door de tuinerwtenspread verkeer ik in de illusie dat hij aan zijn vitaminebehoefte komt! En dat maakt een moeder blij.
Voor mezelf bestelde ik een heerlijke salade bij de afhaalfavoriet. Flesje wit erbij, geniet van je vrijdagavond!

Wat je nodig hebt voor 4 personen:
12 vissticks (diepvries)
300 g witte kool, gesneden (biologisch)
3 el blanke rozijnen
4 el yoghurt dressing bieslook (fles 270 ml)
450 g tuinerwten (diepvries)
200 g zuivelspread light bieslook
4 zachte vloerkadetten
75 g veldsla

Hoe je het maakt:
1. Verwarm de oven voor op 220 °C.Leg de vissticks op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 15 min. in het midden van de oven. Keer halverwege. (Je Kan ze natuurlijk ook in een koekenpan pleuren)
2. Doe ondertussen de kool met de rozijnen en de dressing in een schaal en meng goed door elkaar.
3. Kook de tuinerwten in 4 min. in water met zout beetgaar. Giet af, pureer met de staafmixer en doe terug in de pan. Roer de zuivelspread erdoor.
4. Halveer de broodjes en bestrijk de onderste helften met erwtenpuree. Verdeel er wat veldsla over (zou ik niet doen met kleine kinderen) en leg op elke helft 3 vissticks. Dek af met de bovenste helft van het brood en serveer met de koolsalade, en de rest van de puree.

Eet smakelijk!