Bugles met pindakaas én chocolade, jajaja! Waarom hebben we daar niet eerder aan gedacht?

Barbara had nooit, nee echt nooit gedacht dat Bugles vullen met pindakaas en chocolade echt lekker zou zijn. Tot dat haar jongens zich erop stortten, met deegroller en al: “Papa, kom eens even proeven, het is heel lekker!”

Het was een zaterdagmiddag. Morris (5), Felix (10) en ik verveelden ons. Gelukkig wachtte er nog een heel leuk klusje op ons: een nieuwe vulling verzinnen voor een van de drie Bugles-smaken. Dus begonnen we met fantaseren. Er kan smeerkaas in, dat weten we. Maar wat gebeurt er als je er chocolade in doet?

Dus liepen we naar de winkel: zak Lay’s Bugles Naturel, reep melkchocolade. Mmmm. Maar wat moet daar nog meer bij dan? “PINDAKAAS!”, riep Felix opeens. Wat een topidee! En toen besloot ik het af te maken met wat gecrunchde pinda’s. Opgewonden liepen we naar huis, waar de verwarring toesloeg. Want hoe, lieve mensen, crunch je pinda’s? Ik keek om me heen en stond opeens oog in oog met een deegroller. Zie daar, een geweldig klusje voor een 5-jarige: een handje pinda’s verbrijzelen in een theedoek. Na een paar minuten van grote hilariteit lag er een portie geplette pinda’s waarmee we aan de slag konden. Even de Bugles hoorntjes vullen met pindakaas, dippen in de gesmolten chocolade en dan in de kleine stukjes pinda. Nou, ik kan jullie vertellen: het leek ons eerst een beetje vreemd, maar het was lekker! Niet normaal. De kinderen konden er niet over uit.

Morris: “Papa, kom eens even proeven, het is heel lekker!” En Felix, megablij: “Het smaakt een beetje caramel-achtig!” Wég, zaterdagmiddagverveling. Wil je nog andere vultips of dips? Op Lay’s Bugles vind je er nog veel meer.

BUGLES VULLING #1: Lay’s Bugles Naturel gevuld met pindakaas en een topping van chocolade en stukjes pinda

Je hebt nodig:
Een zak Lay’s Bugles Naturel
Een reep chocolade
Een handje pinda’s
Een pot pindakaas

En zo maak je het:
• Vul de Bugles hoorntjes met behulp van een heel klein lepeltje met pindakaas
• Maal de pinda’s fijn in de vijzel (als je die niet hebt, kan je ook de pinda’s in een theedoek doen met een deegroller / hamer  tot kleine stukjes laten stampen door de kinderen – hoop rommel maar ook een hoop lol)
• Smelt de chocolade in de magnetron tot het vloeibaar is, of au bain marie
• Dep de gevulde Bugles hoorntjes in de gesmolten chocolade en dan in de gemalen pinda’s
• Stop ze direct in je mond

 

Dit bericht is voortgekomen uit een samenwerking met Lay’s Bugles maar de inhoud ervan is 100% van mij. Geïnspireerd? Lekker trek? Hier vind je nog meer vultips voor je Lay’s Bugles.

Lees meer over ons advertentiebeleid.

Geschreven door
More from Barbara van Erp

De ultieme lichaamsbewegingsgids voor vermoeide moeders (inclusief bijwerkingen!)

Het is einde jaar, tijd om een beetje te sporten. Maar ja,...
Lees verder