Buurman en Buurman hadden zomaar de boel belazerd

24.05.2018 04:55

Frankes man had zich er enorm op verheugd: de nieuwe film van Buurman & Buurman. Maar dat bleek dus even vies tegen te vallen. 

Hij had er zin in. Had kaartjes gekocht voor de voorstelling, in een quasi-alternatieve filmschuur in plaats van de grote, massale bioscoop. De kinderen (6 en 3) werden ingelicht, ze zouden nog een paar nachtjes moeten slapen, maar dan zouden ze met zijn allen naar de bioscoop gaan om de nieuwe film van Buurman en Buurman te bekijken. Wat keken ze ernaar uit! Wat zouden die gekke buurmannen allemaal mee gaan maken? Hoe oud waren ze eigenlijk, wilde dochterlief weten. Bijna opaatjes? Maar die kunnen toch niets tillen? Jong waren ze vast ook niet, want dan zou er vast niet zoveel mis zijn gegaan. Nou ja, de conversaties ontsponnen aan de keukentafel en de voorpret was één en al gezelligheid.

Toen brak de dag aan. Opgetogen vertrokken ze naar de bioscoop. Ja, natuurlijk mochten ze een bakje popcorn, zoek maar een leuk plekje in de zaal. Daar zaten ze, twee kleine blije eikels met hun vader. De bofkonten. De film begon. Na een kwartier was het verhaaltje af. Toen begon… Nee?!?! Toch niet een nieuwe aflevering?! Maar jawel. Daar zaten ze, in de bioscoop, vier gloednieuwe afleveringen van Buurman en Buurman te kijken. Olle (3) vond het wel best want die had popcorn op zijn schoot, maar Puk (6) vroeg zich vertwijfeld na de tweede aflevering af hoe lang dit in godsnaam nog ging duren. Nou, precies 4 afleveringen dus. En toen stonden ze weer buiten met zijn allen.

Dat had mijn man niet zien aankomen. Die dacht naar Buurman en Buurman, The movie te gaan, net zoals de films van Sex and The City, The Movie zeg maar. Die SATC-films waren misschien niet zo loeigoed geweest als de serie, dat gaf ook hij grif toe, maar dat waren wél films geweest, waar voor je geld als je ervoor naar de bioscoop moet afreizen. Als hij had geweten gewoon vier ‘gewone’ afleveringen na elkaar te zien, dan was hij niet gegaan. Dan had-ie wel Netflix opgezet. En zo was mijn man, na jarenlang groot fan van de buurmannen te zijn geweest, toch een beetje teleurgesteld in zijn favoriete klusklunzen.

Openingsbeeld: still uit de film Buurman & Buurman hebben een nieuw huis