Courgette gehuld in een jasje: onzichtbaar en daarom eetbaar voor de kleinsten!

Kinderen en groen eten zijn geen gelukkige combinatie. Maar toch wil je dat ze in deze koude donkere maanden wat vitaminen binnen krijgen, niet in de laatste plaats om wat weerstand op te bouwen tegen die hardnekkig rondwarende griep- en verkoudheidsvirussen. Daarom, verstop het groen, doe er een laagje overheen, zodat het groen niet te zien is, en het opeens wel eetbaar wordt. Deze gebakken courgette is makkelijk te maken en te combineren met alles eigenlijk. Je kan er rijst of gebakken aardappels bij doen, en een stukje kip, of ander vlees. 

Ingrediënten:

  • Courgette
  • Bloem
  • Ei
  • Paneermeel

Bereiding:
1
. Snijd de courgette in plakjes.
2. Doe de bloem, het ei en de paneermeel in drie afzonderlijke schaaltjes. Haal de courgetteplakjes eerst door bloem (schud overtollige bloem eraf), dan door het ei en tenslotte door de paneermeel.
3. Doe wat olie in de pan en bak de courgette goudbruin in de pan.

Eet smakelijk!

LEES OOK: Vegetarische spinaziequiche die iedereen lust! 

(Bron: All Recipes )

More from Anna Marij van der Meulen

Leuk voor in de kerstvakantie! Een kinderconcert met een vleugje nostalgie

‘Op een onbewoond eiland’, ‘Ik heb zo waanzinnig gedroomd’, wie kan ze...
Lees verder