De 10 grootste toiletfrustraties van jonge moeders

22.05.2019 10:00
toilet vrouw

Naar de wc gaan, kán in principe een verademing zijn. Vooral als je nodig moet. Maar och, wat zijn er ook veel dingen die mis kunnen gaan en het hele toiletteren op een drama kunnen doen uitlopen. En als je moeder bent, komen er nog een heleboel factoren bij die ‘je momentje voor jezelf’ kunnen verstoren…

 1. Een vieze plee
  Weinig erger dan een gore plee met de remsporen van je voorganger of nat toiletpapier op de grond. Ik ben heel gevoelig voor hygiene, dus als het niet in orde is, ga ik nog liever in de bosjes dan ergens waar het vies is.
 2. Stank
  Stank trek ik ook totaal niet. Ik weet dat iedereen poept, maar ik wil er ab-so-luut niet mee geconfronteerd worden.
 3. Ruw of te dun wc-papier
  Wie zit er te wachten op schrale plekken op je onderkantje. Of natte vingers, omdat je papier niet sterk genoeg is. Tegenwoordig haal ik zelf Edet Comfort in huis. Dat absorbeert als een malle en is ook nog eens vierkant, zodat je een groter oppervlak hebt om mee te vegen. Ik zeg: nooit meer iets anders.
 4. Geen verschoonkussen
  In openbare toiletten word ik helemaal gek als er geen verschoonkussen is. Ik bedoel: baby’s bestaan en waar moet je ze anders ontdoen van hun poepluiers? Ik heb al meermalen staan hannessen met de baby op de deksel van de pot. En dat kan met kleine baby’s nog wel aardig, maar na een half jaar lukt dat dus niet meer.
 5. Geen wc-papier
  Op die momenten benijd ik mannen altijd het allermeest. Want HOE DAN? Ik schud m’n onderkantje dan maar een beetje uit, maar echt droog wordt het natuurlijk niet en totdat je een schone onderbroek kunt aantrekken voel je je dan gewoon vies. Dit is toch gewoon een en al ellende!
 6. Kinderen die aan de deurklink gaan hangen en rommelen en rammelen
  Zit ik net even lekker rustig, telefoon in mijn hand, op het punt om Instagram te openen en even een scrollminuutje voor mezelf in te lassen. Begint aan de andere kant van de deur een hels kabaal van kinderen die proberen de deur plat te lopen.
 7. Kinderen die gaan roepen: “Mammaaaa, ben je daaar???”
  ‘Nee hoor, mamma is hier niet. Mamma is sinds je haar een halve minuut geleden naar binnen zag gaan veranderd in een GROTE ENGE DRAAK’. Dat zeg ik natuurlijk niet, maar soms zou ik het bijna doen.
 8. Kinderen die vragen: “Mammaaa, kom je alll?? Mag ik naar binnen?”
  Probeer maar eens te plassen of te poepen met zo’n ongeduldig publiek aan de andere kant van de deur. Dat lukt mij in ieder geval niet. Dus uiteindelijk zwicht ik meestal, en laat ik het publiek toch maar binnen.
 9. Kinderen die op je schoot kruipen terwijl je zit te poepen
  Helaas is puur het feit dat de kinderen met mij in de ruimte mogen zijn niet altijd voldoende. Het liefst komen ze op mijn schoot zitten, terwijl ik probeer mijn business te doen. Vooral als ik net even moet poepen, het is alsof ze het kunnen ruiken (haha)
 10. Kinderen die dan zeggen: “Ikke kijken?”
  Ik hanteer zelf het credo ‘zo snel mogelijk wegspoelen’, maar mijn kinderen denken daar toch anders over. Die willen eerst graag uitgebreid bestuderen wat hun moeder net heeft geproduceerd. Tja, dat ‘momentje voor jezelf’ pakt meestal toch net iets anders uit.

Het toilet, we denken er niet altijd aan, maar we maken er dagelijks veelvuldig gebruik van. Als je écht moet, maakt het niet uit op wat voor een toilet je zit, al is het een plank met gat. Het belangrijkste is dat er toiletpapier is! En het liefst geen schuurpapier maar zachte velletjes die een beetje comfort geven. Edet Comfort is een nieuw soort toiletpapier dat niet rechthoekig maar vierkant is voor een extra comfortabel gevoel. Geen grap, de vierkante vorm maakt dus verschil. Lees hier meer. De nieuwe lijn ligt vanaf nu in de winkel, dus sla een pak in om de 3-laags velletjes eens uit te proberen. Edet Comfort is verkrijgbaar in een 6-rol, 16-rol en 32-rol verpakking. 

We hebben dit artikel in samenwerking met Edet Comfort geschreven maar de inhoud is 100% van ons. Lees hier meer over ons advertentiebeleid.