Dit zijn de 15 leefregels van een badass driejarige

29.10.2022 06:00
Dit zijn de 15 leefregels van een badass driejarige

Als driejarige hoeft niemand je meer te vertellen hoe de wereld in elkaar steekt. En wie er de baas is (jij natuurlijk!). Ziehier: de 15 leefregels van een badass driejarige – ook wel bekend als de threenager.

LEES OOK: 18 FANTASTISCHE dingen die gaan gebeuren als je kind drie is

Heb jij een badass driejarige – ook wel ’threenager’ – in huis? Check deze vijftien leefregels van de club van driejarigen en je weet het!

 1. Beheers de kunst van het beledigen. Je kunt nu volzinnen aan elkaar breien, dus doe daar je voordeel mee. Niets leuker dan dingen te zeggen als: ‘Mama, je stinkt een beetje’, of: ‘Nee, mama, jij mag niet meedoen, jij bent veel te dik.’
 2. Beheers de kunst van het beledigd zijn. Let op! Als iemand jou een koekje wilt aanbieden waar een hoekje af is, of de verkeerde schoenen aanreikt, of een liedje zingt dat al lang weer passé is, zet het dan op een gillen.
 3. Slaap niet overdag. Sowieso niet. En als je tóch slaapt, dan alleen in de auto of net voor het avondeten wordt opgediend. En weiger vervolgens om wakker te worden.
 4. Slaap bij voorkeur ook niet ’s avonds. Slapen is voor baby’s. Er zijn zó veel interessantere dingen te doen als papa en mama een serie willen kijken. Ons kamertje opnieuw inrichten bijvoorbeeld.
 5. Gun jezelf een kanjer van een ochtendhumeur. Want: zie punt 3 en 4. En de dag begint natuurlijk wel gewoon om halfzeven. We willen per slot van rekening niks missen.
 6. Laat niemand je vertellen wat je vandaag aantrekt. Het wordt namelijk onze roze tutu met glitters en balletschoentjes. Of ons Spidermanpak.
 7. Probeer dingen te doorgronden. Kwestie van: 1 plus 1 is 2. Bijvoorbeeld: baby’s schijnen uit een buik te komen, dus dan hebben wij er zelf uiteraard ook een in onze buik. Die is naar binnen gekropen via onze navel en het is waarschijnlijk een dinosaurus.
 8. Jij hebt altijd gelijk. Dus als mama zegt dat het maandag is, maar jij vindt dat het woensdag is, dan is het woensdag. Punt uit.
 9. Check regelmatig of mensen een vagina of een piemel hebben. Het beste kun je dat op luide toon vragen, gewoon op de man/vrouw af. Vraag voor de zekerheid ook regelmatig wat je zelf hebt. Je weet maar nooit of je vannacht per ongeluk in een meisje/jongetje bent veranderd.
 10. Doe als de volwassenen. Vloek, rol met je ogen, noem je ouders bij hun voornaam, en spreek regelmatig Engels, you know.
 11. Wees Oost-Indisch doof. Pas nadat je meer dan tien keer je naam hebt horen roepen, en of je nu eindelijk aan tafel wilt komen zitten, kun je iemand ervan verwittigen dat je met belangrijker zaken bezig bent.
 12. Weiger in een buggy te zitten. Getild worden is wel zo aangenaam.
 13. Sinterklaas is je beste vriend. Ook hartje zomer. Als we het maar vaak genoeg over hem hebben, komt hij vanzelf weer terug.
 14. Doe alleen dingen voor een ijsje. Maar doe ze dan ook. Je bent namelijk de moeilijkste niet, al zeg je het zelf.
 15. Lap af en toe alle regels aan je laars en wees de allerliefste peuter van de hele wereld. Want uiteindelijk ben je dat natuurlijk ook.

Je vindt Janneke en haar peuters ook op Instagram: @mylittledutchdiary

LEES OOK: Hoe ik mijn speenverslaafde peuters van de speen af kreeg