De alternatieve kraamlijst: 6 gadgets waar babymoeders écht iets aan hebben

20.11.2018 05:00
De alternatieve kraamlijst: 6 gadgets waar babymoeders écht iets aan hebben

Ze zijn misschien niet allemaal zo pedagogisch verantwoord, maar deze snufjes zijn stiekem best handig voor babymoeders. Gewoon, voor af en toe. Of voor noodgevallen. Want dan gaat gemak soms heel even boven ergonomisch of quality time. En eerlijk is eerlijk: even je handen vrij hebben, is nu eenmaal best eens lekker.

LEES OOK: 21 Babygadgets die je dus NIET nodig hebt.

Zelf drinken


Met deze zachte steuntjes kan zelfs een kleine baby al ‘zelf’ drinken, en heb jij heel even je handen vrij. Vooral veel gebruikt door moeders van meerlingen, of in gezinnen met één of meer oudere kinderen. Van die acht keer voeden per dag, moet dat toch een keertje op deze manier kunnen. Verslikt je baby zich? Het steuntje is zo soepel en makkelijk los te krijgen dat een kleine draai van het hoofd al genoeg is om de fles uit de mond te laten vallen. Schijnt.
Scoor hier je fleskussen.

Troosten


Uitgevonden door een Amerikaanse moeder van een verborgen reflux-baby: een apparaat dat je kindje helpt troosten. De baby ligt op zijn buik in een tuigje bovenop een groot kussen, dat zachtjes vibreert en heen en weer beweegt. Helpt volgens de maakster ook bij winderigheid en krampjes, koliek en overmatig armenmaaien. Zou zo’n ding er ook voor volwassenen zijn?
Scoor hier je Babocush.

Leve de wasbak

Heb je geen bad? Je kunt natuurlijk aan de slag met speciale, onhandige uitvouwbadjes in de douche, of gewoon een grote bak of wasmand (die je flink met de hand moet soppen om schoon te houden). Fijner voor je rug, makkelijker op te ruimen en best een beetje schattig: de wasbakbloem.
Scoor hier zo’n blom.

Tilgemak


Maxi cosi’s zijn ideale autostoeltjes voor baby’s, maar ondingen om te moeten sjouwen. Hoe zwaarder je baby wordt, hoe onmogelijker de taak. Om maar niet te spreken over twee maxi cosi’s tegelijkertijd moeten tillen. De uitvinding van deze schouderband maakt het dragen van je Maxi-met-mini net een stukje minder hernia-opwekkend. Detail: nog te verkrijgen in fashionable printjes ook.
Scoor hier de Cocobelt.

Speenleed


Niks vervelenders dan die speen die uit baby’s mondje valt zodra hij dromenland bereikt. Vasttapen, dat zou je ermee willen doen. Maar net een tandje minder levensbedreigend is deze optie: de knuffel-je-speen-knuffel! Won ooit in het tv-programma het Beste Idee van Nederland en is nog altijd te koop. Als we de ervaringen op forums moeten geloven, zou dit best nog eens kunnen werken ook…
Scoor hier de speenknuffel.

Even zitten

Hij past in je binnenzak (of luiertas), deze opvouwbare kinderstoel. Je zult maar nét ergens zijn waar geen kinderstoelen zijn. Even snel een hapje geven op een station, vliegveld of dat ene kroegje dat eigenlijk niet op kinderen is berekend: het kan voortaan allemaal. Je schijnt ‘m ook aan jezelf te kunnen vastmaken, zodat je kindje met zijn gezicht naar voren op schoot zit terwijl jij zijn fruithap naar binnen lepelt.
Scoor hier je eigen Minichair.

Lees ook: De 10 leukste apps voor baby’s, peuters en kleuters.