De Franse moeders zweren erbij, dit moet je hebben

27.11.2020 15:00

Drie keer heb ik ongeveer een half jaar lang borstvoeding gegeven. Bij alle drie deed ik dat met een lach en een traan. Ik vond het heerlijk en magisch en supermakkelijk, maar soms deed het gewoon rete veel pijn, wilde ik ook wel weer eens een wijntje of 2 en vervloekte ik die gebroken nachten. Want ik was altijd de sjaak. Mama melkfabriek.

En na een half jaar of wat komen de eerste tandjes door, wil je je tiet ook wel weer eens voor jezelf, verlang je naar het dragen van normale kleding en zou je voor de verandering weer eens koffie willen drinken met je schoonouders zónder half ontbloot bovenlijf. Kortom: op een gegeven moment is het de hoogste tijd voor de fles. Maar ga maar eens voor een willekeurig schap met babyvoeding staan. Daar krijg je instant keuzestress van. Want welke kies je?

Aangezien ik thuis zo veel mogelijk vers en biologisch kook is het voor mij een logische keuze om mijn kinderen ook melk te geven die biologisch is. De oudsten (5 en 7) starten de dag met een glas biologische melk en een boterham met pindakaas en de jongste (1 jaar oud) krijgt een flesje met biologische opvolgmelk van Biostime. Die drinkt ze als ze net wakker is, tussen ons in, in het grote bed. Eén van mijn lievelingsmomenten van de dag. Zo’n slaperig klein poppetje tegen je aan. Eigenlijk is ze al een heel minimensje met haar 1 jaar oud, maar als ze zo tegen me aan ligt, en ik haar haar flesje Biostime-melk geef is ze stiekem weer heel even mijn kleine baby’tje.

Biostime ontdekte ik toen we vorig jaar in Frankrijk op vakantie waren. De melkpoeder die ik uit Nederland had meegenomen was op en ik ging naar de plaatselijke apotheek (daar verkopen ze babyvoeding namelijk) voor een nieuw pak. Ik liet me adviseren in het Frans, oui oui, door de verkoopster (zelf moeder van een baby tweeling en Biostime fan) en ik besloot een pak te kopen. Gulzig dronk mijn dochter bij de eerstvolgende voeding haar flesje tot op de laatste druppel leeg. Wat ik best wel even een spannend vond, want dit was een ander en voor ons nieuw merk. Dus ook een andere smaak? Nee hoor, die overgang ging geruisloos (en zonder krampjes, ook niet geheel onbelangrijk!).

Eenmaal thuis ben ik me in de voordelen van Biostime gaan verdiepen. Het product blijkt mega populair in Frankrijk en Australië te zijn, daar is het de nummer 1 opvolgmelk. De biologische opvolgmelk is het ‘Gekozen Product van het Jaar 2020’ in de categorie babyvoeding én het is sinds kort dus ook in Nederland verkrijgbaar. En weet je wat ik nou zo geweldig vind? De producten van Biostime zijn biologisch en bevatten melkroom in plaats van palmolie. Wat dus niet alleen veel beter is voor je kindje maar ook voor de natuur (behoud van het regenwoud en leefgebied van veel mensen en dieren). Melkroom is van nature rijk aan palmitinezuur en heeft een structuur die op moedermelk lijkt. Daarnaast bevat het DHA en vitamine A, C en D. Wat het immuunsysteem ondersteunt. Ook niet geheel onbelangrijk voor opgroeiende kinderen. Een win-win voor nu, en voor later.

Oh, en weet je wat dus helemaal de bom is? Je kunt een Biostime abonnement nemen. Hoe handig is dat? Je bestelling wordt dan elke maand gratis bij je thuisbezorgd en ontvang je standaard 10% korting. Wil je opzeggen? Dat kan gewoon maandelijks. Nooit meer stress en paniek omdat de opvolgmelk op is en je de hele avond met een gillend kind zit omdat de supermarkt al dicht is. Moeders met kleintjes; ik zou het wel weten.

Afbeelding met zitten, monitor, computer, klok Automatisch gegenereerde beschrijvingWe hebben dit artikel geschreven in samenwerking met Biostime, maar de inhoud is 100% van ons. Wil je meer informatie over de producten en de samenstelling? Je leest er alles over op Biostime.nl