Dé nieuwe kinderhotspot van Rotterdam!

09.02.2014 21:30
de machinist

Vergeet Hotel New York, De Machinist is nu definitief dé hotspot voor jonge ouders in Rotterdam.

In De Machinist is een groot, industrieel gebouw in  Coolhaven. Je hebt er twee gedeeltes: als je binnenkomt sta je meteen in het restaurant maar wie even doorloopt komt in het café dat erachter ligt. Dezelfde keuken, maar met net even een meer rielekste sfeer. En er zitten flink wat kinderen (maar niet te veel)!

Ze hebben er lekkere daghappen, toen wij er waren bospenen met een stukje varkensvlees en krieltjes voor 12 euro. Dat is al heel lekker voor kinderen. Maar ze hebben ook een kinderkaart, met daarop vissticks of kipnuggets met friet, pasta met tomatensaus, of een broodje knakworst voor de allerkleinsten. En dat allemaal onder de 7,50 euro. Kinderijsje of raketje als toetje – klaar.

machinist

Ik heb – laat ik niet overdrijven – best lekker gegeten. De tarte tatin van uien was een beetje vettig, maar de salade was heerlijk en de kinderen aten zich helemaal suf van de berg bospeentjes die bij hum daghap kwam.

Het personeel is wel echt aardig en rielekst met kinderen. Achterin is een kinderspeelhoekje, met wat boekjes en kapotte puzzels. Het stelt niks voor, maar je krijgt er toch een welkom gevoel door. En als ze zich vervelen kun je op de gang waanzinnig leuke boekjes voor ze kopen!

de machinist

Ik verheug me op de zomer, dan is er een gigantisch terras buiten. Ook leuk te combineren met het beklimmen van de Euromast, op loopafstand.

Plus
• Goed en betaalbaar eten.
• Kinderen zijn echt welkom.
• Geen betutteling.

Min
• Het eten is lekker, niet heel super.
• Als je van buiten de stad komt, moet je wel echt met de auto.

De Machinist
Willem Buytewechstraat 45, klik hier voor de route.
3024 BK Rotterdam

010 477 57 00