“De zoon van mijn vriendin noemt me varkenskop”

24.12.2015 04:55

De zoon van de vriendin van Lies misdraagt zich al een tijdje en als Lies haar daarop aanspreekt, lacht ze het weg. Het begint steeds erger te worden. Wat moet ze doen?
Lies (36): “De 12-jarige zoon van een vriendin noemt me ‘varkenskop’. Elke keer als we elkaar zien zegt hij het: ‘Hé, varkenskop!’ Hij is 12. Nou ben ik niet heel knap, maar lelijk als een varken ben ik ook niet. Ik heb misschien een wat rond hoofd, ja, maar het kan toch echt niet dat zo’n jongen me uitscheldt? Ik heb een keer tegen mijn vriendin gezegd dat ik dit helemaal niet fijn vind. Toen begon ze heel hard te lachen. Maar ze deed niks.
Laatst hadden we een etentje met al onze kinderen. Deze jongen en mijn 6-jarige dochter speelden Minecraft op de tablet van een ander meisje. Opeens kwam het meisje er achter dat haar hele wereld kapot was gemaakt. Alle gebouwen die ze had gemaakt waren kapot. Het jongetje van 12 riep meteen: ‘Ik was het niet!’ Ik sprak mijn dochter erop aan, die begon te huilen en vertelde dat ze het samen hadden gedaan. Ik liet haar excuses aanbieden aan het meisje en probeerde mijn vriendin ertoe te zetten haar zoon aan te pakken. Maar ze deed wederom nauwelijks iets. Hij zei alleen nogmaals dat hij het niet had gedaan en dat was het dan. Ik begin een beetje een hekel aan die jongen te krijgen en aan haar.”
Wat zou jij doen? Laat het Lies op Facebook weten
Ook een vraag? Mail hem naar ons op hallo@me-to-we.nl