Deze ontroerende brief van een moeder aan haar dochter zouden alle ouders moeten lezen

07.03.2019 04:55

Als ouders denken we allemaal na over wat we onze kinderen mee willen geven in de opvoeding. We willen ze leren hoe ze zelfstandig kunnen zijn, hoe ze voor zichzelf kunnen opkomen en hoe ze de beste versie van zichzelf kunnen worden. Tegelijkertijd willen we onze kinderen ook beleefdheid en fatsoen bijbrengen. En dat is niet altijd gemakkelijk.

De Amerikaanse Toni Hammer heeft een dochter in de basisschoolleeftijd en heeft soms ook moeite met het beleefd opvoeden van haar dochter, zonder haar te leren dat ze zichzelf moet wegcijferen voor anderen. Ze zegt: ‘Er is nog steeds veel druk, voornamelijk voor vrouwen, om er op een bepaalde manier uit te zien en je op een bepaalde manier te gedragen, om geaccepteerd te worden. Geregeld laten vrouwen zich als een voetveeg behandelen onder het mom van beleefd of “vrouwelijk” gedrag. We moeten onthouden dat we het verdienen om gezien, gehoord en geliefd te worden zoals we zijn.’

Daarom schreef zij onderstaande brief aan haar dochter, waarin ze haar probeert uit te leggen welke dingen ze niet hoeft te doen. Ze hoeft zich niet te verontschuldigen voor haar gevoelens, of wanneer ze om hulp vraagt. Ze hoeft er niet uit te zien zoals andere mensen willen, alleen om in hun beeld te passen. Toni wil dat haar dochter kan zijn wie ze is, zonder zich hiervoor te excuseren.

Lees de volledige post hieronder

Bron: Facebook

Lees ook: Brief aan mijn tweede kind: Sorry, dat ik over je twijfelde!