Voor 1 plaattaart – voorbereidingstijd: 10 minuten – oventijd: 35 á 45 minuten
Ingrediënten
- 1 kant-en-klaar deeg, uit het versschap (quichedeeg, taartdeeg, pizzadeeg of bladerdeeg)
- 2 eetlepels volle yoghurt
- 1/3 flespompoen, geschild en in dunne plakjes gesneden
- 1/3 courgette, in de lengte halveren en dan in dunne plakjes snijden
- 1 rode ui, in dunne plakjes gesneden
- 200 gram geitenkaas, in kleine stukjes
- 1 theelepel gedroogde oregano
- Scheutje olijfolie
- Peper en zout uit de molen
- Plukje rucola om te garneren
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Rol het kant-en-klaar bladerdeeg uit op een licht ingevette bakplaat.
3. Smeer de yoghurt uit over het deeg. Hou hierbij de randen vrij.
4. Verdeel de plakjes pompoen, courgette en rode ui over het deeg.
5. Strooi de geitenkaas over de plaattaart.
6. Breng de taart op smaak met peper, zout en oregano.
7. Schenk een klein scheutje olijfolie over de taart.
8. Plaats de taart 20 minuten onderin de oven. Leg de pizza daarna ongeveer 15 a 20 minuten in het midden van de oven totdat de plaattaart goudbruin is en de groente en het deeg gaar zijn.
9. Haal de pizza uit de oven, garneer met een klein plukje rucola.
Genieten maar!
Maak ook eens: vegetarische, glutenvrije én kindvriendelijke risotto.
Sanne (26) woont samen met haar vriend en heeft nog geen kinderen. Die wil ze voorlopig ook nog niet, maar door haar werk bij Me to We komt ze in ieder geval zeer goed beslagen ten ijs als het zover is.