Deze pastasalade lusten ze vast niet, maar lékker!

pastasalade, courgette
Barbara eet heel graag de courgette-pasta-citroen-mozzarella-salade. En dan iets anders voor de kinderen. Hij is snel te maken en de dagen erna ook nog heerlijk als koude lunch/avondeten. 

Heeft het wel zin deze salade hier te plaatsen? Dat vroeg ik me even af, want ik ken geen kinderen die dit eten, helaas. Maar ik gebruik het recept wel vaak als er veel mensen komen, want je kunt ‘m lauw of koud serveren. Dus maken, wegzetten en dan voor de kinderen iets warms maken.

Voila!

Dit artikel gaat door onder de afbeelding

Ik gebruik voor dit recept graag casareccia, zie hier onder, dat vind ik mooi, maar farfalle zoals op de foto of penne kan natuurlijk ook.

casareccia

Je hebt nodig voor een bijgerecht (of als hoofdgerecht bij wat borrelhapjes) voor 2 personen
100 g pasta naar keuze
2 courgettes
2 bollen buffelmozzarella
1 biologische citroen (de niet-biologische kun je beter niet raspen daar zit was op)
een bosje basilicum
olijfolie
peper
zout

(Je maakt zo eigenlijk iets te veel voor 2 personen, maar het is de volgende dag zo lekker als lunch! En wat als de kinderen het wél lusten…?)

Zet een pan water op het vuur, gooi er zout in en kook de pasta volgens de instructies op het pak. Als de pasta klaar is, giet je deze af en laat je m afkoelen. Op kamertemperatuur is deze zo het lekkerst.

Snijd de courgettes in plakjes van een halve centimeter, strooi en peper en zout over, en bak ze per 10 plakjes ofzo (ze moeten allemaal helemaal plat op de bodem van de pan liggen) in olijfolie aan beide kanten tot ze lichtbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier en bak de volgende portie.

Rasp de schil van de citroen helemaal rondom.

Gooi alles door elkaar heen in een platte schaal.

Scheur de bollen buffelmozzarella in kleine stukjes en strooi door de salade heen.

Scheur de basilicum in kleine stukjes en gooi over de salade heen.

Besprenkel met olijfolie en citroensap en breng op smaak met peper en zout.

Geef de kinderen hun pannenkoek/knakworsten/vissticks (of hebben ze die al op??) en ga aan tafel.

Lees ook: Gnocchi met tomaat en romige mozzarella: heel erg lekker!

Geschreven door
More from Barbara van Erp

Een idyllisch vakantiehuis in de woeste natuur (een beetje eng, maar mooi!)

Barbara vindt het doodeng – de natuur in. Maar ja, met twee...
Lees verder