Wedden? Deze pompoenstoof met worstjes wordt een groot succes

Geen enkele groente is zo verbonden met de herfst als pompoen. En het mooie is, onze kinderen eten het ook, omdat het zo’n lekkere zoetige smaak heeft. Deze pompoenstoof met worstjes was bij ons in ieder geval een hit. 

Wat heb je nodig?

Wat moet je doen?

  1. Snijd de pompoen in kwarten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1½ cm, de schil kan je er gewoon aanlaten.
  2. Snijd de knoflook fijn en de tomaten in partjes. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en fruit de knoflook, de kaneel en het venkelzaad 2 min. Voeg de pompoen, tomaat, bouillontablet en het water toe. Breng aan de kook en laat 15 min. met de deksel op de pan op middelhoog vuur koken.
  3. Doe ondertussen de reuzenbonen in een vergiet, spoel af onder koud water en laat ze uitlekken. Voeg in de laatste 5 min. de bonen toe aan de stoof. Snijd de worstjes elk in 3 stukken en bak ze in de rest van de olie 6 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Verdeel vlak voor het serveren over de stoof.

(Bron: AH.nl)

Lees ook: Vegetarisch, gezond en overheerlijk: spaghettipompoen uit de oven.

Geschreven door
More from Sanne Mulder

11 Oordelen over moeders die we liever niet horen – want het is al moeilijk genoeg, hoor!

Sorry dat we altijd te laat komen, dat ons kind soms middenin...
Lees verder