Wat heb je nodig?
- 1 flespompoen (ca 1 kg)
- 2 tenen knoflook
- 5 trostomaten
- 2 el (olijf)olie
- 1 tl gemalen kaneel
- 2 tl venkelzaad
- 1 kippenbouillontablet
- 150 ml water
- 255 g reuzenbonen
- 360 witte bonen in tomatensaus
- 225 g runderchipolata
Wat moet je doen?
- Snijd de pompoen in kwarten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1½ cm, de schil kan je er gewoon aanlaten.
- Snijd de knoflook fijn en de tomaten in partjes. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en fruit de knoflook, de kaneel en het venkelzaad 2 min. Voeg de pompoen, tomaat, bouillontablet en het water toe. Breng aan de kook en laat 15 min. met de deksel op de pan op middelhoog vuur koken.
- Doe ondertussen de reuzenbonen in een vergiet, spoel af onder koud water en laat ze uitlekken. Voeg in de laatste 5 min. de bonen toe aan de stoof. Snijd de worstjes elk in 3 stukken en bak ze in de rest van de olie 6 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Verdeel vlak voor het serveren over de stoof.
(Bron: AH.nl)
Lees ook: Vegetarisch, gezond en overheerlijk: spaghettipompoen uit de oven.
Sanne (28) woont samen met haar vriend en heeft nog geen kinderen. Die wil ze voorlopig ook nog niet, maar door haar werk bij Me to We komt ze in ieder geval zeer goed beslagen ten ijs als het zover is.