Deze vissticks met krokant kokoslaagje vonden zelfs Barbara’s kinderen lekker

vis kokos
Barbara ontdekte een visrecept dat zowel zij als de kinderen lekker vinden. Supermakkelijk én gezond.

Kinderen vis laten eten. Ik hoop dat jullie er geen problemen mee hebben. Ik krijg sowieso veel reacties als: “O, daar heb ik helemaal geen problemen mee!”

Laatst nog schreef ik een stukje over bij de kapper zitten en betrapt worden op luizen, kreeg ik zero likes en één commentaar: “Ik herken dit dus helemaal niet.” Haha. Hoewel ik op straat wel iemand tegen kwam die me aansprak en zei: “Dat heb ik ook altijd!” Misschien durven mensen zoiets niet te liken.

Maar goed, die van mij eten dus moeilijk vis. Ik probeer het niet zo vaak meer, want het vliegt toch door de lucht.
Maar nu kwam ik dit recept tegen: vis met een korstje van kokos. En toen dacht ik: we proberen het weer eens.

Dit heb je nodig
Voor 4 personen

300 g graatloze witte vis, als kabeljauw, of schelvis

Een klein schaaltje biologisch broodkruim (ik gebruik gewoon paneermeel, hoor)

Eigeel van 1 ei

Bakje kokosschaafsel

1 eetlepel kokoslie (om in te bakken, dat is nu superhip, maar je kan ook zonnebloem- of olijfolie gebruiken)

2 gekookte rode bieten

4 kruimige aardappels

 

Zo maak je het

Schil de bieten, en snijd ze in kleine blokjes.

Schil de aardappels, snijd ze in plakjes en kook ze tot ze bijna gaar zijn, doe nu de gekookte biet erbij. Giet na 2 minuten af. (in het originele recept moet het in een stomer)

Meng in een kommetje het paneermeel en de kokos. Klop een ei in een kommetje.

Snijd de vis in kleine nuggetstukjes van maximaal 3 x 5 cm.

Rol de stukjes vis eerst door het ei en dan door het kokosmengsel, tot ze helemaal bedekt zijn.

Verhit de olie in een pan, en bak er de vissticks in tot ze net een beetje bruin zijn.

Stamp de aardappel-bieten tot een soort stamppot en doe er wat zout bij.

 

En?
Felix rent naar tafel en vraagt: wat gaan we eten? Als ik dat niet antwoord met: kipsaté, wordt het riskant. Dus ik zeg: vis met kokos.
Hij gaat zitten.
Ik durf bijna niet te kijken. Maar uit mijn ooghoeken zie ik er één en daarna twee naar binnen vliegen. “Mm.” Zegt hij.
Felix vond het lekker!
Nu nog die bietenstamppot, hij zei dat hij het vies vond, maar heeft er toch 4 grote happen van gehad.

Morris (2) at er weer niks van, maar dat telt niet. Ik vond de vissticks heerlijk, maar die stamppot ook niet zo. Volgende keer maak ik er een goede salade bij, lekker!

 

Het recept komt uit EasyPeasy, een nieuw kookboek voor kinderen, waar ik aardig aan gehecht begin te raken. Je kunt m hier bestellen.

Foto uit EasyPeasy, fotograaf: Jeroen van der Spek

Geschreven door
More from Barbara van Erp

23 (Onverwachte!) voordelen van een ziekenhuisbevalling

Barbara beviel twee keer in het ziekenhuis. Zij zag 23 onverwachte voordelen! Hoewel:...
Lees verder