Dingen die je te wachten staan als je een meisje krijgt/hebt…

13.08.2021 06:00

Twee dochters heeft Charlotte, dus ze weet er alles van. Dit zijn de dingen die gaan gebeuren met meisjes in huis. 

LEES OOK: Waarom Nederlandse moeders van hun dochters verwende prinsesjes maken

 1. Je huis zal worden overgenomen door de Disney-prinsessen.
  Vanaf slippers, handdoeken, etuis, truitjes, badpakken, bekers, bestek, parapluutjes en nog tachtig andere voorwerpen zullen ze je vriendelijk toelachen. Want je dochter wil ALLES hebben waarop een Assepoes, Doornroosje of Belle schittert. En zelfs als jij het niet koopt, zullen ze hun weg naar je huis weten te vinden via verjaardagscadeaus en/of giften van opa en oma.
 2. Al vanaf een jaar of twee heeft je kleine snoes een geheel eigen kledingsmaak.
  En daar valt níet aan te tornen. Wat jij leuk bij elkaar combineert, wordt genadeloos gevetood. Ze zal met haar eigen mix n’ match op de proppen komen, waarschijnlijk iets wat echt niet bij elkaar past of volledig de plank misslaat met het oog op het huidige seizoen – denk regenlaarzen in de zomer en slippers in de winter.
 3. Op zijn minst één keer belandt ze in een jurkenfase, waarin ze uitsluitend jurken wil dragen. Vooruit, een rokje mag ook. Maar ZEKER geen broek. En dus liggen al die kekke skinnies jammerlijk te verstoffen in haar kast.
 4. Kleine meisjes kunnen als heksjes uit de hoek komen.
  Dacht je dat roddelen en girly gekissebis pas op latere leeftijd wordt ontwikkeld? Ha, op vierjarige leeftijd kunnen ze al smiespelen en elkaar buitensluiten. Daarbij worden indrukwekkende dreigementen als ‘jij mag niet meer op mijn feestje komen!’ niet geschuwd.
 5. Ook tegen jou zal ze brutaal doen en een attitude tentoonspreiden. Als ze weer eens geïrriteerd met haar tong klakt, snibbig reageert of met haar ogen rolt wanneer je haar iets zegt, zul je jezelf je eigen moeder horen papegaaien: ‘Niet zo brutaal, jongedame’.
 6. Als ze op de foto wordt gezet, zal ze, nog maar net kleuter-af, al poseren als een volleerd model. Compleet met één gedraaide heup, arm in de zij en een schalks lachje. Ongelooflijk echt, van wie hééft ze dat? Echt niet van jou, want jij staat nooit op foto’s, jij maakt ze.
 7. Tot een jaar of zes is roze voor haar de meest heilige kleur van het kleurenpalet. Hoe feller, hoe beter. Het liefst heeft ze álles roze, van kleding tot behang en van beker tot schoenen. Gaat vanzelf weer over.
 8. Ze zal geregeld in jouw make-up en accessoires graaien. Dan zie je opeens je zonnebril op haar neus voorbijkomen, spuit ze kwistig met je Chanel no 5 en heeft ze van jouw mooiste, rode lippenstift een clownsmondje getekend.
 9. Met haar charmes zal ze papa om haar vinger winden en jullie daarmee (‘Van papa mag het wel’) grandioos tegen elkaar uit proberen te spelen.

(Geïnspireerd op Today Parents)