7 dingen die mensen je vragen als je enig kind bent

9 dingen die mensen je vragen als je enig kind bent
Femke heeft één zoontje, en twijfelt over of er nog een broertje of zusje moet komen voor Max. Mocht Max enig kind blijven, zal Sanne hem nu alvast een beetje voorbereiden. Sanne heeft namelijk ook geen broers en zussen (maar ik kan WEL delen!). Dit zijn de vragen die iedereen je als enig kind gaat stellen.  

“Was je dan niet altijd héél eenzaam?”
Deze vraag gaat meestal gepaard met een meewarige gezichtsuitdrukking alsof ik mijn kinderjaren in een schemerige kelder heb doorgebracht, zonder ramen of menselijk contact, met slechts een versleten teddybeer als gezelschap. snik.

“Heb je dan vroeger nooit leren delen?”
Ondanks het feit dat ik geen broers en zussen had waarmee ik over barbies kon vechten, ben ik in mijn jonge jaren regelmatig in contact gekomen met andere kinderen (in de buurt, op de crèche, in de familie). Deze kinderen waren meestal een stuk groter en sterker dan ik. Een slim kind leert dan snel genoeg eerlijk delen.

“Maar hoe deed je dat dan met vakanties?”
Eigenlijk mocht ik van mijn ouders bijna altijd vriendinnetjes meenemen. Bijkomend voordeel is dat, in tegenstelling tot broers en zussen, dit weinig strijd oplevert. Je kan je vriendinnetje moeilijk de hersens inslaan om de gameboy, ze is toch te gast.

“Had je dan alleen maar volwassenen om mee te praten? Voelde je dan niet een ontzettende kloof met leeftijdsgenootjes?”
Nou, het kan inderdaad wel lastig zijn als al je leeftijdgenootjes bezig zijn met zand uit de zandbak eten, vingerverven en in de poppenhoek spelen, terwijl jij graag de hypotheekrente-aftrek wil bespreken waar je gister zo’n goede discussie over had met je ouders, nadat je je bord bloemkool tegen de muur had gesmeten.. Op zich zitten de meeste kinderen wel gewoon op een lijn qua interesses.

“Waren je ouders zo geschrokken van de eerste, dat ze meteen gestopt zijn?”
Ha. ha ha.. …

“Heb je dan wel geleerd met andere kinderen om te gaan?”
Vertaald: Ben jij eigenlijk niet gewoon een heel asociale loner, maar je kan er niets aan doen want zo ben je nou eenmaal opgegroeid?

“Maar je gedraagt je helemaal niet als een enig kind!?”
Vertaald: ‘je bent gewoon een normaal mens, en helemaal niet zo egoïstisch, raar, asociaal, zielig en eenzaam als je zou moeten zijn!?’

Thanks!

Lees ook: Wat je dus nooit tegen mensen met 1 kind moet zeggen

Foto: Thinkstock.

Geschreven door
More from Sanne Mulder

Dit zijn de aller-allergevaarlijkste speeltuinen van de wereld (oef!!)

We zien onze kinderen liever verstoppertje spelen dan Minecraft, en zijn blij...
Lees verder