DIT is waarvan je opknapt als jonge moeder (en het is niet wat je verwacht!)

Kim
14.05.2019 10:00
vrouw-toilet

De eerste jaren van het moederschap denk je er vaak met verwondering aan terug: de tijd voordat je een kind baarde. Wat dééd je de godganse dag? Hoeveel tijd had je? Je kon shoppen wanneer je wilde, series bingen wanneer je wilde, uiteten wanneer je wilde, poepen wanneer je wilde… tsja, die tijden zijn voorbij. Maar Kim heeft zo haar manieren om tijd voor zichzelf te maken als ze even een uitblaasmomentje nodig heeft.

Vroeger. Vroeger was alles beter. Haha! Nee hoor, vroeger was alles anders. Er is een pre-kind tijdperk en een after-kind tijdperk. Ikzelf heb moeten wennen aan het after-kind tijdperk. Het moederschap vergt namelijk nogal wat van je. Had ik dat kunnen weten? Ja, dat had ik kunnen weten. Maar dat vertellen je hormonen je niet als ze je dwingen om zwanger te raken met fantasieën over een heerlijk ruikend baby’tje. Ze vertellen je niet over de slapeloze nachten en de krampjes en de peuterpuberteit. Dat is maar goed ook, want het is vroeg genoeg om daarachter te komen als het zo ver is. Dan houd je namelijk al zielsveel van je kind en daardoor kan niks ervoor zorgen dat je ooit spijt krijgt van de keuze voor het moederschap.

Belangrijk is echter wel dat je goed voor jezelf blijft zorgen. Op het moment dat ik dit schrijf, zit ik bij de kapper en laat ik mijn haar en wenkbrauwen doen. Dat deed ik niet in de eerste jaren van mijn moederschap. Toen dacht ik alleen maar aan de baby en bediende ik mijn peuter op z’n wenken. Bij iedere schreeuw kwam ik aangerend. Ik kocht geen nieuwe kleren, ik ging niet naar de kapper, ik zag eruit als een uitgezakte slons. Langzamerhand ben ik echter in gaan zien dat je niet goed voor een ander kunt zorgen als je jezelf uit het oog verliest.

Ben jij een nieuwbakken moeder en denk je: “Hoe dan? Ik heb echt geen tijd om drie uur bij de kapper te gaan zitten, ik zit hier thuis met schreeuwende baby en een jengelende peuter” dan heb ik nog wel een goeie tip voor je. Wat ik destijds deed was een paar keer per dag even een momentje voor mezelf nemen op het toilet. Deur op slot en uitpuffen maar. Zet de baby in de box, geef de peuter een boekje of de iPad, en neem dat momentje voor jezelf. In mijn wc heb ik rustgevende geurstokjes staan, een paar roddelbladen liggen en van dat zachte toiletpapier van Edet Comfort met vierkante velletjes die goed in de hand liggen (dat is dus nieuw). Ook best belangrijk, want van cheap-ass papier wordt echt niemand gelukkig. Ik bedoel zelfs je neus snuiten is een ellende met van dat schuurpapier. Maar dit terzijde. Zo creëer ik dus rust en comfort in de hectiek van het leven met kleine kinderen. Is er garantie voor rust (laten de kleintjes je met rust?): niet altijd, maar als je geluk hebt, krijg je onverwacht vijf hele minuten om op adem te komen.
En die vijf minuten maken soms het verschil op een dag.

Toiletpapier, we besteden er niet zoveel aandacht aan, maar we maken er toch dagelijks veelvuldig gebruik van. Het maakt niet uit op wat voor een toilet je zit, al is het een plank met gat, het belangrijkste is dat er toiletpapier is! En het liefst geen schuurpapier maar zachte velletjes die een beetje comfort geven. Edet Comfort is een  nieuw soort toiletpapier dat niet rechthoekig maar vierkant is voor een extra comfortabel gevoel. Geen grap, de vierkante vorm maakt dus verschil. Lees hier meer. De nieuwe lijn ligt vanaf nu in de winkel, dus sla eens een pak in om de 3-laags velletjes uit te proberen. Edet Comfort is verkrijgbaar in  een 6-rol, 16-rol en 32-rol verpakking. 

We hebben dit artikel in samenwerking met Edet Comfort geschreven maar de inhoud is 100% van ons. Lees hier meer over ons advertentiebeleid.