Dokter Michiel, vergeef me, ik heb gezondigd

Barbara ging weer eens heel laat naar bed, en verwaarloosde de volgende dag de kinderen omdat ze wilde uitslapen. Ze biecht het op bij dokter Michiel, die not amused is.

Vergeef me dokter Michiel, want ik heb gezondigd.

Gisteravond at ik bij een vriendin, ik had een heerlijke courgette-mozzarella-citroen-pasta gemaakt, maar die lustten de kinderen niet, dus de gastvrouw heeft nog wat popcorn in de magnetron gedaan, pannenkoeken gebakken en had nog kipkluiven liggen voor de kinderen, maar de cherrytomaatjes die erbij stonden aten ze niet want die lusten mijn kinderen niet.

En zo kwam het dat we een beetje laat thuis waren, de kinderen lagen nog niet in bed of de volgende gezelligheid stond voor de deur: twee vrienden en een fles wijn. Ik dus heel laat naar bed, en om 6 uur was het weer bal: stond Felix voor mijn neus dat hij een nachtmerrie had. Dus die heb ik bij me in bed genomen zonder nog een oog dicht te doen en om 7 uur was iedereen wakker. Behalve Thomas, want die had opgetreden in Arnhem

Nou, en toen heb ik dus iPads uitgedeeld en ben ik weer gaan slapen. Tot half tien! Toen ik boven kwam zat Felix met kromme rug en helemaal verkleumd van 2,5 uur Minecraften op het tapijt. En Morris zat ook krom, in zijn bedje met slaapzakje, op de Bumba-app te spelen, helemaal onder de poep, tot aan zijn nek.

Dus toen zijn we eerst in een warm bad gegaan, heb ik ze warme sokjes en kamerjasjes aan gedaan. Daarna ben ik smoothies met rood fruit gaan maken, biologische speltboterhammetjes met kaas gaan smeren en appeltjes in partjes gaan snijden. We hebben de rest van de ochtend op het tapijt gestoeid (het regende keihard), morgenochtend gaan we om 9 uur zwemmen en vanavond eten we broccoli – dat beloof ik.

Ik kan alleen niet beloven dat het deze maand niet nog eens voorkomt, zo’n ochtend. Sorry.

Dokter Michiel: hoe erg is het?

 

Hallo Barbara,
Volgens mij heb je meer aan een psycholoog dan aan een arts! Ga maar op zoek naar een Dr. Phil, en kom in het vervolg met meer medische vragen.

Want ja… verschillende reacties zijn mogelijk:

1 Wat herkenbaar. Dat is bij ons nou ook altijd zo op zaterdagochtend.
2 Kan Thomas niet wat doen? Als jij een keer uit de band springt, mag hij wel op staan.
3 Foei, drink niet zo veel. Je mag maar 2 glazen alcohol per dag.
4 Ben benieuwd naar het recept van de courgette-mozarella-citroen-pasta.
5 Wat een vervelende kinderen heb je toch dat ze niets eten.
6 Bied kinderen rust en regelmaat…. je bent een slechte moeder. Regel oppas of stuur ze uit logeren als jij dan zo nodig moet zuipen.
7 Ik bel nu meldpunt kindermishandeling.
8 Je kan ook eens een keer nee zeggen tegen vrienden.
9 Kinderen merken daar niets van. Je hebt het toch prima opgelost zo. Een blije moeder heeft blije kinderen.

 

Dankjewel Michiel, voor je eerlijkheid.
Ik voel me toch iets beter nu.
Als dank stuur ik je het recept voor de pastasalade!

 

Foto: Thinkstock

Geschreven door
More from Barbara van Erp

Gezocht: trotse bezitters van een écht moederlijf! 

Lieve bezoekers, we zijn gestopt met aannemen van inschrijvingen. We hebben inmiddels...
Lees verder