Domme dingen die (bijna) alle jonge ouders doen… Jij ook?

24.07.2019 05:00

In het begin weet je niks. Je komt terug uit het ziekenhuis, zet je baby in de MaxiCosi op de vloer, kijkt naar hem en vraagt je af: wat nu? Niet de nageltjes van de baby knippen, in ieder geval… Au!

Lees ook: Hilarisch domme zwangerschapstest reclame gaat viraal

Een veel te dure luiertas aanschaffen
Ik dacht: ik ga mezelf eens even lekker verwennen…als ik dan met zo’n luiertas moet lopen, dan moet het ook een echt mooie zijn. Maar nadat ik het ding drie keer gebruikt had, stonk-ie naar melk en was de natheid van de luierdoekjes in het leer gekropen. Een jaar later was mijn designertas een soort vuilnisbak vol ligabrokken en zwarte bananen. (Gewoon naar de Hema dus!)

Direct na de geboorte de nagels van je baby knippen
De nagels van baby’s groeien in de baarmoeder. Daar had ik nooit over nagedacht, maar het is best logisch. Toen Max ter wereld kwam had hij al meteen vrij lange nagels, dus ik ging fanatiek aan de slag met een nagelschaartje. Bleek dat de nageltjes op dat moment nog vastzitten aan de vingers. Ik schrok me dood toen het keihard begon te bloeden.

Teveel luiers maat 1 kopen
Van tevoren heb ik echt megaveel pakken van die allerkleinste luiers gekocht. Dan hoef ik niet zo vaak naar de Etos, dacht ik. Wist ik veel dat je baby in no-time uit die eerste luier gegroeid is. Maat 1 duurt ongeveer een week!

Toch die te kleine luier blijven gebruiken
Omdat ik er nog teveel had, ben ik nog een tijdje met maat 1 doorgegaan. Terwijl dat dus eigenlijk niet meer kon. Ja, ze kosten wel 10 euro per pak… Nou, daar kom je snel genoeg van terug als je kind consequent nat wakker wordt.

Je kind voor de iPad zetten zonder het scherm te vergrendelen
Het heeft me maanden gekost voordat ik wist dat er een functie bestaat die het scherm van je iPhone of iPad vergrendelt. Maar goed, die bestaat dus. Drie keer op de home-knop drukken en je hebt nooit meer last van het feit dat je kindje op het scherm slaat, de Teletubbies stopgezet worden en hij begint te krijsen.

Je baby wakker maken omdat je bang bent dat ie niet meer ademt
Die fout maak je echt nooit meer als je kind vervolgens keihard begint te huilen, niet meer wil slapen, terwijl jij ook zo graag even je ogen zou dicht doen.

LEES OOK: 9 denkfouten die jonge ouders met jonge kinderen maken over de vakantie

Een baby, die net kan kruipen, heel even alleen op het bed leggen
Dit heb ik de baby van een vriendin aangedaan: ik wilde hem verschonen, legde hem op het bed, rende weg om een luier te pakken, kwam terug en zag nog niet hoe het kind van het bed afgleed en met zijn hoofd op de stenen vloer bonkte. Het schuldgevoel heeft me opgegeten.

Geen extra kleren meenemen als je ergens heengaat
In het begin nam ik nooit wat mee. Ik dacht dat er niks veranderd was en dat een fles en een luier genoeg waren. Maar wat blijkt: je kind wordt altijd nat, spuugt, poept door zijn luier heen en als je dan bij vrienden bent zonder kinderen heb je niks (een xl-overhemd werkt echt niet!)

Geen babydoekje over het piemeltje van je zoon leggen
Dat vergat ik trouwens heel vaak in de haast en elke keer plaste hij weer de hele boel onder. Net als ik hem aan het verschonen ben.

Te laat opblijven zonder goede reden, nadat de baby is gaan slapen
Dat is toch zo ongelofelijk stom. Ik maakte die fout keer op keer. Eindelijk wat tijd voor mezelf, dacht ik dan, en Netflix aan. Voor je het weet is het midden in de nacht en heb je nog maar een paar uur te gaan voor de baby weer wakker is.

Per ongeluk het hoofd van je baby tegen de deurpost rammen als je hem door de deuropening van zijn kamertje heen tilt
Eh…

Teveel kleine kleertjes kopen
Hoe schattig het ook allemaal is: je hebt geen dertig pakjes maat 56 nodig. Echt niet! Die maat duurt duurt dus ook ongeveer een week. Of twee.

LEES OOK: Nee, ik wil niet nog een baby. Ik wil meer tijd met de baby’s die ik al heb