“Mijn driejarige zoon wil persé drinken uit een fles. Wat moet ik doen?”

21.01.2016 04:55

Emma’s zoon Philip is 3 jaar en drinkt het liefst uit een fles. Emma en haar man hebben alles geprobeerd om de fles te boycotten, maar tot nu toe zonder resultaat. Wat adviseren jullie het stel?

“Ik maak me er al zorgen over sinds Philip anderhalf is. Hij kan drinken uit tuitbekers en uit bekers, maar doet dat slechts sporadisch. Als ik hem een dag lang weiger om water, melk of diksap in een fles te geven dan drinkt hij misschien twee slokjes. En dan maak ik me weer zorgen over zijn plas- en poepritme, omdat de boel dan verstopt gaat zitten. Mijn man en ik hebben al geprobeerd om met een goede voorbereiding de fles aan een pasgeboren baby in onze omgeving te geven (‘Flessen zijn voor baby’s) maar toen krijste hij zo lang dat we hem het ding uit wanhoop weer terug hebben gegeven en ook hebben we al eens de regel ingevoerd: alleen een flesje in bed, om in slaap te komen. Toch blijft hij er overdag maar naar vragen. Ik merk ook dat hij er rustig van wordt om even op de bank te zitten en aan dat flesje te lurken, dus daarom ben ik er misschien te soft in geworden. Aan de andere kant: hij wordt er echt veel te oud voor en het schijnt ook nog eens hartstikke slecht voor die kindertandjes te zijn. Wat moet ik doen?”

Wat zouden jullie Emma adviseren? Laat het haar weten op onze Facebook. Ook een vraag? Mail hem naar ons op hallo@me-to-we.nl.

Lees ook: “Mijn man vindt het tijd om de baby op haar eigen kamer te leggen. Ik niet.”