Een heerlijk kokosgerecht dat óók kinderen lekker vinden

31.10.2014 14:30

Toen Barbara een paar weken in Brazilië was met een kind dat helemaal NIKS lust, vond ze één gerecht dat Felix (toen 3) wel lekker vond. Nog steeds maakt ze het wekelijks – en smullen ze er allevier van.

Moqueca de camarão – maar dan voor (Nederlandse) kinderen…

Je hebt nodig:
– een blikje tomatenblokjes

– een middelgrote ui

– twee tenen knoflook

– 200 gram garnalen

– een half blikje kokosmelk

– cayennepeper

– limoensap

– klein bosje peterselie

– peper

– zout

– olijfolie

– witte rijst

 

Zo maak je het:

Pureer de tomaten grof met een staafmixer

Snijd de ui, de steeltjes van de peterselie en knoflook zo fijn als je kan en fruit op een laag pitje in de olie. Voeg cayennepeper, peper en zout toe.

Doe nu het tomatenpureetje erin en laat een kwartiertje pruttelen tot de saus dik wordt.

Meng de kokosmelk erdoor en breng weer aan de kook.

Voeg nu de garnalen toen en laat pruttelen tot de garnalen gaar zijn, een minuut of 3.

Sprenkel er wat limoensap over.

Serveer met grof gehakte peterselie apart (voor wie het niet lust) en gekookte rijst.

 

En nu maar hopen dat ze het naar binnen werken….

 

 

Foto: Thinkstock