Een heerlijke geurige Indiase soep die ze dus écht lekker vinden (Echt!)

Het overkomt ons zelden: een gerecht dat we zelf lekker vinden en dat de kinderen ook nog lusten. Deze Indiase dal soup is heerlijk en vullend en ook nog eens megagezond! En de dal soep is makkelijk te maken!
Het overkomt ons zelden: een gerecht dat we zelf lekker vinden en dat de kinderen ook nog lusten. Deze Indiase dal soup is heerlijk en vullend en ook nog eens megagezond! En de dal soep is makkelijk te maken!

Ik heb het recept uit een oud kookboek van Madhur Jaffrey, die schreef deze soep voor al haar kleinkinderen te maken. Heel India groeit dus op met dit recept, en mijn kinderen nu ook! (Ik heb het een beetje aangepast.)

Je hebt nodig:
1 ui
2 grote aardappels, of 3 kleine
250 g rode linzen (gedroogd)
2 wortels
1 groentebouillonblokje
olijfolie
250 g basmatirijst
een zakje garam masala (bij de toko, of bij grotere supermarkten)
peper, zout

Fruit een kleingesneden uitje in olijfolie. Hak 2 grote aardappels in dobbelsteenblokjes. Hak 2 wortels in plakjes. Spoel 250 gram rode linzen af in een zeef. Doe de aardappels, wortel en de linzen bij de uien en bedek met kokend water. Voeg een groentebouillonblokje toe en wat peper en zout en laat 20 minuten zachtjes pruttelen. Zet ondertussen de rijst op. Giet af en laat staan tot de soep klaar is. Doe de rijst erbij en 3 theelepels garam masala, of meer als je dat lekker vindt.

Eet smakelijk!

Je kan er vlees bij serveren, of een stuk brood, maar het werkt heel goed als maaltijdsoep. En gooi er voor jezelf een handje korianderblaadjes doorheen.

PS: kan je geen garam masala vinden? Koop dan gemalen komijn, is minder gelaagd maar ook lekker.

Lees ook: Avondeten met een peuter in 5 scènes

Geschreven door
More from Barbara van Erp

Waarom sommige complimentjes best mogen (en je sommige beter kunt laten)

Barbara las in de krant dat complimentjes geven best schadelijk kunnen zijn voor...
Lees verder