Toprecept: een gehaktbal met een verrassing

Zijn jouw kinderen ook helemaal gek van gehaktballen? Op Allerhande.nl vonden we dit leuke recept voor gevulde gehaktballen met ei. Dit wordt ook wel een Scotch Egg genoemd, en wordt meestal als bijgerecht gegeten (maar bij kinderen zouden we zeggen; ontbijt, lunch, avondeten? Wat maakt het uit?)

Ingrediënten

Instructies

Pel de eieren. Verwijder het vel van de braadworsten en vorm met vochtige handen van elke worst een bal. Vorm van de ballen tussen twee stukken vershoudfolie platte schijven van ca. 12 cm doorsnede. Verwijder de folie en bestrooi de schijven met de tijm. Leg op elke schijf een ei en vouw het gehakt eromheen.

Verhit de boter en de olie in een koekenpan en bak de gehaktballen op middelhoog vuur in 4 min. rondom bruin. Bak het vlees op laag vuur in 10 min. gaar. Keer regelmatig. Lekker met aardappelsalade en sperziebonen met amandel (recepten elders op ah.nl/recepten)

Tip:

Je kunt de gehaktballen 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Eet ze koud of verwarm ze in ca. 8 min. op laag vuur. Keer regelmatig.

Bron: allerhande.nl

Lees ook: Dit Moussaka-recept maakt iedereen gelukkig

Lees ook
Geschreven door
More from Anna van Oers

Deze moeder van twee zoontjes maakt hele fijne comics

Toen Bonnie Kimmerly beviel van haar zoontje kreeg ze opeens ontzettend veel...
Lees verder