Dit heb je nodig (voor 4 personen):
• 400 g tagliatelle
• 1 el olijfolie, plus extra
• 1 sjalotje, in ringen
• 1 teen knoflook, gehakt
• 4 geroosterde rode paprika’s uit een pot, uitgelekt en in stukjes
• blaadjes van 6 takjes oregano (of 1 tl gedroogde oregano)
• 50 g feta, verkruimeld
• scheutje citroensap
Zo maak je het:
Kook de tagliatelle, laat ‘m uitlekken en houd apart. Verhit de olijfolie in een pan op middelheet vuur, fruit de knoflook en sjalotringen 2-3 minuten op laag vuur. Roer de stukjes paprika en oregano erdoor met een beetje zout en peper. Meng dit in een keukenmachine tot een saus (met kleine stukjes). Schenk dit mengsel over de tagliatelle en maak af met een scheutje citroensap, druppel olijfolie en de verkruimelde feta.
Dit is een Jamie Oliver-recept.
Maak ook eens: een heerlijk alternatief op pasta Bolognese.