Eindelijk een gerecht dat lekker is voor jou én voor een baby

Stamppot van pompoen en wortel
Femke ontdekte een stamppotje dat zowaar lekker is! En Max lust het ook.

Met een baby van een maand of tien is het een beetje zoeken naar wat er ’s avonds op tafel gezet kan worden. Ik mijd die vieze kant-en-klare potjes zo veel mogelijk, maar ik heb ook geen zin om voor Max een groenteprut te maken en voor mezelf en mijn man daarnaast nog eens thais te koken. Dus. Wij eten de laatste maanden allerhande stamppotten. Ik kende eigenlijk alleen de tradiotionele stamppot rauwe andijvie en boerenkool, maar ik ben er achter gekomen dat er enorm veel varianten zijn. En het fijne aan stamppot is: je houdt altijd over en dat kun je dan weer invriezen voor de baby, zodat hij (of zij) dat kan eten op een moment dat de behoefte aan thais de overhand neemt.

Dus: zoete aardappel wortel en pompoenstamppot (gevonden op libelle.nl)

Dit heb je nodig
1 pompoen (ongeschild en zonder pitten)

300 gram wortel

300 gram zoete aardappel

verse munt

groentebouillon

sambal (naar smaak)

lamsworstjes

Zo maak je het
Snijd alle groente in blokjes en kook ze gezamenlijk in een grote pan ongeveer en halfuur in de bouillon. Als alles lekker zacht is (ook het vel van de pompoen), giet het geheel dan af en bewaar het kookvocht. Stamp het geheel door elkaar en voeg eventueel nog wat kookvocht toe als de stamppot te droog is. Schep de porties voor de baby alvast uit de pan en breng het geheel daarna op smaak met vers gesneden munt, peper en zout. Ook is het (voor volwassenen) lekker om er een beetje sambal door te roeren. Met een pittig gebakken (lams)worstje is dit een heerlijke maaltijd en de kleine vindt het (want zoet!) gegarandeerd lekker.

Bron: Libelle.

Geschreven door
More from Femke Sterken

Waarom ik spijt heb dat ik vroeger andere ouders bekritiseerde

Toen Femke nog geen kinderen had, waren haar ideeën over het ouderschap vastomlijnd....
Lees verder