En dit vonden Sanne en haar kinderen van HelloFresh

Sanne is onze testmoeder van van HelloFresh: Hoi, ik ben Sanne (31 jaar), moeder van 3 kinderen en vrouw van Tom (32 jaar). We hebben twee meiden van 4 en 2 jaar en een jongen van 6 maanden. Verder wonen we in Den Bosch en ben ik drie dagen werkzaam als office manager in Amsterdam.

Een aantal mensen in mijn omgeving ontvangt HelloFresh en is daar heel erg tevreden over. Reden voor mij om ook eens een poging te wagen. Allereerst was het contact met HelloFresh heel prettig en behulpzaam. Je mag zelf een leveringsdag en tijdsblok kiezen. Wel zo fijn met die volle dagen! Let wel op in sommige gebieden leveren ze niet elke dag, dan is de keuze wat beperkter. Vervolgens krijg je een berichtje met het exacte tijdstip. Dit kan een uurtje afwijken.

hellofresh
Toen de box binnen kwam voelde het als het openen van een kerstpakket. Zoveel lekkers in 1 grote doos! Er zat ook nog een kleurplaat voor de kinderen bij. Waren ze super blij mee.
In het pakket zitten drie volledige maaltijden voor 1 gezin. De groenten zijn vers, maar niet biologisch. Dat vind ik het eerste nadeel, ik geef mijn kinderen graag biologische groenten. De kip was een scharrelkip, dat wel.

Er zit een bewaarwijzer bij hoe je alles moet bewaren en welk gerecht als eerste gegeten dient te worden. De recepten zijn overzichtelijk en zien er leuk uit. We hadden 1 keer vlees, 1 keer vis, 1 keer vega. Ik eet geen vlees, maar ook met een toevoeging was dit recept prima te maken.
Wat heel fijn is dat alle recepten helemaal compleet zijn. Je hoeft niet meer naar de toko voor een bijzonder kruid. Wel zo fijn als er geen toko om de hoek zit. Daarnaast zijn de recepten origineel maar heel goed op smaak voor de kids. Zie foto dochter:

hellofresh2

Wij zaten er een beetje doorheen, de laatste tijd. Kinderen deden moeilijk met warm eten en daardoor kookte ik alleen nog veilige gerechten. Zoals pasta en gebakken aardappelen, wat ik oppimpte met rauwkost en bijvoorbeeld een ei. Ik wilde vooral dat ze genoeg aten om lekker te kunnen groeien en slapen en was het avontuurlijke eten een beetje zat. Het is een fase, dat wist ik wel, maar hij duurde al een jaar! En toen… kookten we wat de box ons schafte. En bleek mijn oudste dochter dol op koolraap uit de oven, mijn jongste dochter dol op pandanrijst gekookt in kokosmelk. En was warme tomaat opeens geen probleem meer. De makkelijk en snel te maken gerechtenven het avontuur van iets nog nooit gegeten hebben waren een zetje in de goede richting. Dus voor gezinnen die ook kampen met dit probleem zou ik het zeker aanraden.

Dan de inhoud van de box: de eiwitten zijn voor ons gezin voldoende, de koolhydraten waren te veel en de groenten iets te weinig. Heb er liever ook nog sla of rauwkost bij. Alles zag er verder vers uit en de zalm was ook heerlijk, niet te vet. De cherrytomaatjes moesten buiten de koelkast worden bewaard. Mijn dochter had er al een paar van gesnoept en toen ik deze op de derde dag wilde gaan koken stond er schimmel op. Gelukkig had ik nog tomaat in huis en was het geen groot probleem. Maar deze hadden denk ik toch in de koelkast moeten staan.

Al met al ben ik een tevreden gebruiker en zou ik het mensen die drukke dagen hebben met een avondspits deze box zeker aanraden. Je hoeft niet te bedenken wat er gegeten gaat worden, de boodschappen zijn al gedaan en het is gezond eten. Wel zou ik graag een biologische variant zien met daarin biologische groenten en vlees. En meer groenten in verhouding dan koolhydraten.

Bekijk hieronder ook het filmpje dat Sanne maakte!

https://www.youtube.com/watch?v=UabUS7DPQ5g

 

 

 

Geschreven door
More from Barbara van Erp

Pfffff. Kinderen groente laten eten: deze 10 tips werken wél

Barbara gaat ervoor: de kinderen groente laten eten. Ik heb er genoeg...
Lees verder