Er is zoveel meer te doen dan je schoen zetten en pakjesavond!

19.11.2015 04:50

Hij is er weer! Die lieve goede Sint. Ongetwijfeld hebben alle kinderen nu weer slapeloze nachten tot aan pakjesavond. Zo’n Piet die via de schoorsteen je huis binnen komt om cadeautjes te brengen is natuurlijk ook wel wat. Maar wist je dat er nog veel meer leuke dingen te doen zijn rondom Sinterklaas? Wij hebben de leukste Sint-uitjes voor jullie verzameld!

Theatervoorstelling ‘Ik wil mijn schoen terug’.
Een voorstelling van VOF de Kunst… Need we say more? Alle pieten en hulppieten redden het waarschijnlijk niet om naar het theater te komen, want het is ontzettend druk met alle cadeautjes verspreiden! De hele zaal mag de sint dus meehelpen tijdens dit leuke Sintconcert. Ja, jij dus ook mams.
Op 2 december in Theater de Meervaart, Amsterdam. Voor de volledige speellijst, klik hier .

Stap aan boord van de échte pakjes boot!
Pakjesavond kan niet doorgaan! In het kinder-doe-expo in het Maritiem museum in Rotterdam is de pakjesboot aangemeerd. Maar er is één probleem waar de kinderen goed bij kunnen helpen. De boot ligt vol cadeautjes, maar er zijn vier chocoladeletters kwijt. Professor Plons heeft een aantal extra Pakjespieten aan boord, zodat jij mee kan helpen zoeken naar de verdwenen letters. Hopelijk kan pakjesavond dan alsnog doorgaan!
maritiem

Het landgoed van Sinterklaas
Altijd al eens willen weten waar de cadeautjes worden ingepakt, hoe jouw verlanglijstje bij Sinterklaas terecht komt en waar de Sint en zijn pieten slapen? Ga dan op 21, 22, 28 of 29 november naar Duinrell! Ook kun je dan met Amerigo op de foto, meehelpen met cadeautjes inpakken, naar de Pietendisco of een kijkje nemen bij de Pietenparade. En uiteraard kun je ook gewoon plaats nemen in de attracties, misschien zit je wel naast piet in de minitrein!
duinrell

Het park van Sint
Ook Ouwehands Dierenpark wordt op 15, 21,22, 28 en 29 november omgetoverd tot een Sinterklaas walhalla. Tijdens het leeuwen spotten of ijsberen kijken kun je zomaar naast een piet of de Sint staan! Maar dat is niet alles, je kunt zelf je eigen Pietendiploma halen, pepernoten bakken en naar de Sinterklaasshow met Bamboo Bill en de Pietenband in de hoofdrol. Genoeg te doen dus!

En voor de allerkleinsten…
Nóg een hele leuke voorstelling. Op 26 november in het Martiniplaza Groningen hebben Woezel en Pip hun sinterklaas outfits aangetrokken. Tijdens deze enige voorstelling zingen Woezel & Pip en hun vriendjes Sinterklaasliedjes in hun show SinterWoezel & Pietje Pip

woezel

Liever aan de drukte ontsnappen? Eindelijk een uitje dat iedereen leuk vindt!