Wat heb je nodig – voor 4 personen:
- 1 ui
- 400 gram kipfilet
- 2 zoete aardappelen
- 4 theelepels currypasta (wij gebruiken de biologische pasta van “off taste”, zonder toegevoegde rommel)
- 400 ml groentebouillon of kippenbouillon
- 300 ml pure kokosmelk
- handje verse koriander
- eetlepel olijfolie
- 400 gram rijst
hoe ga je te werk:
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking
- snipper de ui en bak deze glazig in olijfolie
- snij ondertussen de kipfilet in kleine stukjes, zodat je kind die makkelijk weg krijgt en voeg toe aan de ui
- zodra de kipfilet is dichtgeschroeid voeg je de curry pasta toe, de klein gesneden zoete aardappel, de kokosmelk en de bouillon
- breng langzaam aan de kook en zet vervolgens de pan laag totdat de kip en de aardappels gaar zijn
- bestrooi met de verse koriander en smullen!!
Tip: voor een gelukkige vent kun je op het laatst nog wat verse pepers toevoegen nadat je hebt opgeschept voor je kind. En limoen doet het ook goed bij dit recept.