Facebookpost van vader die zijn dochter aan een riem houdt gaat viraal

06.10.2019 04:50
Facebookpost van vader die uitlegt waarom hij zijn dochter aan een riem houdt gaat viraal

De meeste van ons hebben het wel een meegemaakt. Je gaat met je kinderen ergens naartoe, je knippert een keer met je ogen, en ze zijn ervandoor. Blogger Clint Edwards heeft dit probleem ook geregeld met zijn dochtertje. Toen hij boodschappen met haar ging doen heeft hij er daarom voor gekozen haar aan een riem te doen. Hij postte hierover op Facebook, en heeft hiermee een flinke discussie ontketend. 

In zijn post legt Clint uit waarom hij ervoor kiest zijn dochter aan te lijnen, ondanks het feit dat het hem een hoop afkeurende blikken oplevert: “Ze is een wildebras, en dit ding heeft er al voor gezorgd dat ze niet zomaar de weg is opgerend en dat ze haar hand niet in een ijsmachine heeft gestoken. Daarnaast heeft het ervoor gezorgd dat ik niet constant bang ben.”

Lees ook: 10x Deze geduldige ouders verdienen een award (en een vakantie).

In de post legt hij uit dat hij echt zijn best heeft gedaan: “Hoe hard ik het ook probeer, ik kan haar niet laten stoppen met bewegen. Haar nieuwsgierigheid is ongekend. En voor iemand met zulke kleine beentjes, beweegt ze sneller dan elke Olympische deelnemer.”

Uiteindelijk legt hij uit dat het hem gaat om haar welzijn. En dat als hij ervan verzekerd is dat zijn dochtertje niets kan overkomen, hem dat alle schuine blikken en opmerkingen meer dan waard is: “Tegen iedereen die er iets over te zeggen heeft zeg ik: ‘Ik zorg ervoor dat mijn kind veilig is, terwijl ik me zelf tegelijkertijd ook niet constant zorgen hoef te maken. Dat is het 100% waard. Uiteindelijk zal ze vanzelf rustiger worden. Maar tot die dag komt zal ik er alles aan doen om ervoor te zorgen dat ze veilig is. Zelfs als dat betekent dat ik haar aan een riem moet doen’.

Lees hier Clints volledige post:

(Bron: Bored PandaNo Idea What I’m Doing: A Daddy Blog)

Lees ook: 10x Deze vaders rocken het ouderschap (kijk en leer).