Fiesta! Een Spaanse tortilla met chorizo

19.09.2018 04:55

Dit gerecht brengt je in Spaanse sferen én je hoeft er niet uren voor in de keuken te sloven (de oven doet het werk). Dat onze peuters de stukjes ui uit de tortilla plukken nemen we maar voor lief. 

De tortilla is het meest geschikt als bijgerecht; er zitten namelijk vrijwel geen groenten in. Serveer hem bijvoorbeeld met een groene salade!

Ingrediënten

4 personen

Bereiden

  1. Schil en snijd de aardappelen in dunne plakjes van ca. 3 mm. Snijd de chorizo in plakjes, ui in ringen en knoflook fijn. Verhit de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak de chorizo 5 min. Schep de chorizo met een schuimspaan uit de pan. Bak in het bakvet de ui, de knoflook en de aardappel op laag vuur in ca. 10 min. gaar. Klop de eieren los en voeg peper en zout naar smaak toe. Voeg de chorizo toe. Verdeel het ei-chorizomengsel gelijkmatig over het ui-aardappelmengsel.
  2. Laat de tortilla op laag vuur ongeveer 6 min. garen tot de onderkant goudbruin is. Schud, zodra het ei een beetje gestold is, de pan regelmatig heen en weer. Leg een groot bord omgekeerd op de tortilla en keer de pan, zodat de tortilla op het bord blijft liggen. Schuif de tortilla omgekeerd terug in de pan en laat nog 4 min. verder garen. Serveer warm of koud.

 

Bewaartip:

Je kunt de tortilla 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Laat vóór het serveren op kamertemperatuur komen.

Bron: Allerhande.nl

Lees ook: Makkelijk, gezond én lekker: gele rijst met chorizo