Fietsen en kinderen: 4 handige tips om met kinderen te fietsen in warm weer

17.06.2022 17:23

Ben je van plan om op fietsvakantie te gaan naar een warm land of is het zomer in eigen land? Je zal vast denken, lekker! Zomer en de zon die schijnt. Grote kans dat je dan ook op je fiets springt met de kinderen in de kinderzitjes of met de bakfiets. Strandspullen mee, picknickmand mee en wat speelgoed.

Toch is het belangrijk om in de zomer alert te zijn als je met kinderen in de hitte op de fiets stapt. In dit artikel lees je daarom ook onze 4 tips om met kinderen te fietsen in de warmte. Ook delen wij je onze favoriete mamafiets van 2022!

4 handige tips om kinderen mee te nemen op de fiets in de warmte

Tip 1: Vergeet niet om jezelf en kind(eren) goed in te smeren

Het is belangrijk om je kinderen het goede voorbeeld te geven. Leer daarom je kind(eren) aan om je goed in te smeren als je naar buiten gaat in de zomer. Een kinderhuid is namelijk extra kwetsbaar als het gaat om de negatieve gevolgen van UV-straling. Laat voordat jullie vertrekken de zonnebrand goed intrekken!

Probeer daarnaast bij de zomerse temperaturen de felle zon te vermijden. Deze felle zon is de middagzon tussen 12 uur en 15 uur ’s middags.

Tip 2: Draag een pet of hoed als je in de zon fietst

Vergeet niet om je eigen hoofd en die van je kinderen te beschermen als je in de zon fietst. Denk aan een pet, hoed of bijvoorbeeld een bandana. Met een hoofddeksel schijnt de zon niet direct op jullie hoofd. Zo voorkom je hoofdpijn en verbranding van de huid.

Let wel op: kies geen hoofddeksel met een donkere kleur. Donkere kleuren zorgen ervoor dat je hoofd warm wordt. Doe je je kind liever een fietshelm op? Kijk dan eens naar de Polisport Helm. Deze helm is te koop in zowel het zwart als in het roze met hippe prints. Zo word je beschermd tegen de zon en zit je kind extra veilig voorop of achterop je fiets.

Tip 3: Zonnebril op tijdens het fietsen

Wist je dat ogen kunnen verbranden in de zon? Je ziet het niet, maar merkt het wel. Je krijgt dan namelijk branderige en tranende ogen. Vaak gaat dit ook samen met wat hoofdpijn. Zet daarom jezelf en je kinderen een zonnebril op om verbranding van je ogen te voorkomen. Ook worden je ogen minderen moe omdat je niet telkens in het felle licht kijkt. Nog een voordeel: de vervelende kleine vliegjes in je ogen is hiermee ook verleden tijd!

Tip 4: Zorg voor voldoende drinken

Ga je samen met de kinderen op avontuur? Zorg dan voor voldoende drinken onderweg. Natuurlijk ook als je alleen erop uit gaat. Met de zomerhitte is het extra belangrijk dat je goed blijft drinken. De reden hiervoor is dat je in de zomer meer zweet en daardoor meer water nodig is. Gemiddeld is de regel dat je 1,5 tot ongeveer 2 liter aan water moet drinken per dag.

Onze favoriete mamafiets 2022!

Ben je op zoek naar een goede mamafiets om samen met je kind(eren) veilig de weg op te gaan? Kijk dan eens naar de Gazelle Bloom C7 2022. Deze variant op de moederfiets van Gazelle heeft een ruime instap, een breed stuur en een verlengde bagagedrager. Zo kan je eenvoudig en comfortabel de kinderzitjes plaatsen.

Ook is er gedacht aan veiligheid bij de Gazelle Bloom C7. Zo heeft deze fiets een super stevige dubbele standaard en is het mogelijk je stuur te vergrendelen.

Ben je benieuwd naar deze moederfiets of wil je graag één van onze andere moederfietsen uitproberen? Maak dan snel een afspraak voor een proefrit. Je voelt namelijk pas echt of de fiets bij je past als je deze in het echt hebt uitgeprobeerd.

Het maken van een proefrit is geheel vrijblijvend en daarnaast ook kostenvrij. Onze medewerkers staan voor je klaar om te adviseren over de beste moederfiets voor jou. Kom langs in één van de winkels bij jou in de buurt!