Fijn recept voor kinderen: Mexicaanse quesadilla’s met gerookte kip

Makkelijk en lekker, de codewoorden voor de perfecte gezinsmaaltijd. Deze supersnelle quesadilla’s zitten boordevol ingrediënten waar kinderen dol op zijn; kipfilet, mais en kaas, dus het kan bijna niet anders dan een hit worden. Je kunt ook prima variëren. Vervang bijvoorbeeld de kip voor tonijn of salami of maak het wat gezonder door spinazie toe te voegen. 

Ingrediënten

Bereiden

  1. Snijd de ui in dunne ringen en de paprika en kipfilet in dunne reepjes. Snijd de sla in reepjes en laat de mais uitlekken. Doe de sla in een kom en voeg de maiskorrels toe. Voeg 4 el vocht uit de pot van de gegrilde paprika’s, de helft van de ui en breng op smaak met peper en zout.
  2. Verwarm de oven op 150 °C. Verdeel de kip, paprika, de rest van de ui en de kaas over de wraps. Bestrooi met het paprikapoeder. Vouw de wraps dubbel en bak er twee tegelijk 6 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Keer halverwege. Neem de quesadilla’s uit de pan en houd warm in de oven. Bak de andere quesadilla’s op dezelfde wijze. Snijd ze in punten en serveer met de salade.

 

Lees ook: Top recept voor mensen met kinderen: kindvriendelijke curry met kip en zoete aardappel 

Geschreven door
More from Anna van Oers

Industrieel uit eten in een oud Energiehuis!

Restaurant Khotinsky in Dordrecht is een superbijzondere locatie in Dordrecht. Een oud...
Lees verder