Fijn! Talkshowhost Jimmy Kimmel deelt positieve update over zijn zieke zoontje

04.08.2017 04:50
Fijn! Talkshowhost Jimmy Kimmel deelt positieve update over zijn zieke zoontje

Enkele maanden geleden ging het emotionele betoog van talkshowhost Jimmy Kimmel over de geboorte van zijn kind de hele wereld over. Zijn zoontje bleek een hartafwijking te hebben. In zijn talkshow deed hij vervolgens zijn verhaal. 
Met Kimmels zoontje Billy bleek het een paar uur na de geboorte niet goed te gaan. Artsen constateerden een hartafwijking waaraan hij vrijwel meteen geopereerd moest worden. “Het waren de langste uren van mijn leven” vertelt Kimmel, duidelijk nog steeds geëmotioneerd. Je kind af moeten geven aan artsen is en niet weten of je het nog wel terug krijgt, is alsof je geamputeerd wordt.

Dit was enkele maanden geleden, en nu is er goed nieuws vanuit huize Kimmel. Het gaat een stuk beter met Billy, te lezen in de update die Jimmy vorige week op zijn Twitter plaatste.

In zijn tweet laat hij niet alleen weten dat het beter gaat met Billy, ook vraagt hij aandacht voor de situatie van de gezondheidszorg in Amerika. Daar is het namelijk niet vanzelfsprekend dat als je kind wordt geboren met een afwijking, hij of zij de juiste zorg krijgt. Dan moet je namelijk wel eerst verzekerd zijn.

In Amerika is president Trump voornemens grote bezuinigingen in de gezondheidszorg door te voeren. Waar in de praktijk voornamelijk kinderen de dupe van zullen worden. Zieke kinderen, die hulp nodig hebben, maar aan hun lot overgelaten zouden worden omdat er gespeeld wordt met een fundamenteel recht: het recht om geholpen te worden. Trump heeft de laatste weken gestreden om Obamacare geschrapt te krijgen, maar verrassend genoeg heeft het Congres deze plannen gedwarsboomd, ondanks het feit dat de Republikeinen hier de meerderheid hebben. Nu heeft hij een laatste oproep gedaan in zijn strijd tegen Obamacare, waarbij hij dit plan ‘een nachtmerrie’ en ‘de dood’ noemt. Ook claimt hij dat vele gezinnen al zeventien jaar lijden onder het systeem (onmogelijk, Obamacare bestaat pas sinds 2010). Hopelijk krijgt hij ook deze laatste poging er niet door, en kunnen kinderen zoals Billy geholpen blijven worden. Het maakt niet uit wie je bent, wat je doet, of hoe gefortuneerd je bent: iedereen heeft altijd recht op zorg. Iedereen. En kleine, hulpeloze kinderen in het bijzonder.

(Bron: Scary Mommy / NOS)

Lees ook: Emotioneel betoog van Jimmy Kimmel over ziek zoontje gaat de wereld over.