Dit gaat nu viraal: prachtig verhaal over borstvoeden in het openbaar

07.06.2016 13:00
borstvoeding

Borstvoeding geven in een restaurant, winkel, park of waar dan ook: er zijn mensen die daar eh… moeite mee hebben. Toen Briar Lusia McQueen al borstvoedend in een restaurant deze dame op zich af zag komen, stond ze dus al in de startblokken om haar commentaar aan te horen. Zat zij er even naast! Hartverwarmend, dit.

Onlangs postte De Nieuw-Zeelandse Briar Lusia McQueen deze foto op haar Facebook-pagina, met een intens lief berichtje erbij. Wat was het geval? Ze ging voor het eerst een ontbijtje in een restaurant nuttigen, met haar acht oude weken baby Jaxon. Haar warme choco en gebakken eitjes stonden nét voor haar neus toen haar zoontje begon te huilen en zij meteen haar borst uit haar trui trok om haar kindje te voeden. En toen gebeurde er dus het volgende. Er kwam een vrouw op haar afgelopen. Briar Lusia McQueen was bang dat de vrouw haar kwam vertellen dat ze haar borsten niet mocht tonen in het openbaar, maar toen gebeurde er dus iets wonderlijks. Want in plaats van een vette reprimande pakte de dame in kwestie vork en mes en begon het ontbijtje van Briar Lusia in kleine stukjes te snijden. Ze sprak daarbij de woorden: ‘Je bent een goede moeder. We willen niet dat je ontbijtje koud wordt, toch?’

Hoe lief is dat! Mijn hart maakte er in ieder geval een sprongetje van. En niet alleen die van mij, getuige de geweldige comments die ze kreeg. Vrouwen die elkaar helpen, prachtig toch? Amen!