Geld verdienen met crypto: zo doe je dat 

07.02.2022 16:02

Steeds vaker hoor je mensen praten over het investeren in crypto. Sommigen hebben er veel geld aan verdiend, anderen hebben wellicht weleens mindere resultaten geboekt. Je vraagt je wellicht af of het ook voor jou een goed idee kan zijn om de stap te nemen en geld te verdienen met crypto, bijvoorbeeld voor je gezin, voor later of misschien gewoon eens een luxe vakantie. Geld verdienen met crypto is zeker mogelijk, als je jezelf enigszins verdiept in de do’s and don’ts.

Kun je snel geld verdienen met crypto?

Sommige mensen zijn er in het verleden in geslaagd veel geld te verdienen met crypto en dit is ook vandaag de dag mogelijk. Besef overigens wel dat het hier vaak om professionele traders gaat, mensen die kennis hebben van de materie. Om snel geld te verdienen met je crypto, moet je hier ook enige tijd en aandacht aan besteden. Dit doe je door de markten in de gaten te houden en in te spelen op prijsstijgingen en -dalingen. Succesvolle crypto-beleggers volgen niet alleen de bitcoin, maar ook ethereum of bijvoorbeeld de shiba inu koers op de voet. Juist een forse daling van een munt kan een mooi instapmoment zijn. Het is dan wel verstandig om een beetje kennis te hebben van het handelen in digitale valuta.

Hoe verdien je geld met crypto?

Geld verdienen met crypto kan op verschillende manieren. De meest bekende manier is handelen in crypto: zo laag mogelijk aankopen en tegen een hogere prijs weer verkopen. Dit is een actieve manier van geld verdienen met crypto. Je kunt ook passief geld verdienen met sommige coins door ze aan het werk te zetten via staking, je munt inzetten op het netwerk en hiervoor een vergoeding krijgen.

Hoe werken cryptomunten?

Cryptomunten versleutelen, heel kort gezegd, transacties en voegen ze toe aan de blockchain. De munten zijn gedecentraliseerd waardoor niemand zelfstandig zeggenschap heeft over de munt.

Hoe verdien je geld met bitcoins?

Bitcoin heeft geen proof-of-stake mechanisme, dus staking is niet mogelijk. De meest voor de hand liggende manier om geld te verdienen met bitcoins is om ofwel te handelen en te profiteren van prijsschommelingen, ofwel om het voor een langere periode te laten staan en te profiteren van een waardestijging op de middellange termijn.

Kan je geld verliezen met crypto?

Het eerlijke antwoord is ja: je kunt zeker geld verliezen met crypto, maar een grote winst is ook mogelijk. Of het verstandig is om te beleggen in bitcoins of andere digitale valuta is geen makkelijk te beantwoorden vraag. Waarom? Het antwoord hangt sterk af van je persoonlijke en financiële situatie. Heb je over het algemeen genoeg geld om plotselinge tegenvallers te kunnen opvangen? Heb je jouw geld over het algemeen redelijk veilig weggezet, bijvoorbeeld via banksparen of minder risicovolle beleggingen? Een goed crypto-advies houdt rekening met al deze zaken.

Is het verstandig om te beleggen in bitcoins?

Zo lang je niet al je geld erin steekt, en een goede mix samenstelt van verschillende munten met potentie, is het beleggen in bitcoins en andere altcoins naar alle waarschijnlijkheid een goede keuze. De inflatie van de reguliere munten zoals euro’s en dollars is vrij hoog. In dat geval kan bitcoin een goed alternatief zijn, omdat deze op de langere termijn waarschijnlijk nog wel in waarde gaan stijgen. Ook andere altcoins bieden voor de toekomst veel mogelijkheden.