Van plan een gender reveal party te houden? Denk dan nog even goed na

Een gender reveal party in de staat Arizona in de Verenigde Staten is ontzettend misgegaan. De aanstaande vader noemde het zelfs “waarschijnlijk de ergste dag van z’n leven”.

Op 23 April 2017 zouden Dannis Dickey en zijn vrouw uitvinden of het baby’tje in haar buik een jongen of een meisje zou zijn. Oftewel; het zou een dag vol blijdschap en verassingen worden.

Wat kan hier zo grandioos zijn misgegaan, denk je nu?

Dickey is grenswachter en had voor zijn gender reveal een spectaculaire show gepland. Dickey vulde een op te blazen object met roze of blauw poeder en voegde hieraan het explosieve materiaal Tannerite toe, het materiaal dat ook in handgranaten zit. Toen hij zijn geweer op het object richtte en deze af liet gaan, kwamen de vonken van de explosie op het extreem droge landschap van het Coronado National Forest terecht. Het landschap vloog in de fik en dit breidde zich door een hete en droge wind zo snel uit dat hij niets meer kon beginnen.

De explosie van het gender reveal object

Meer dan 19.000 hectare landschap brandde af, de bewoners van dit gebied moesten hun huis verlaten en meer dan 800 brandweerlieden hebben de brand moeten blussen.  Dit grapje kostte hem (of eigenlijk; de staat) uiteindelijk minstens 8 miljoen dollar.

Dickey heeft onmiddellijk de hulpdiensten gealarmeerd en het voorval is ook nog eens vastgelegd op camera. Hieronder kun je zien wat deze kleine gebeurtenis met grootse gevolgen uiteindelijk heeft aangericht.

Beelden van de enorme brand

Lees ook: Zie hier: de meest complexe gender reveal ooit

 

Geschreven door
More from Anna

Hilarische comics van een Nederlandse moeder uit Californië

Op Betje.com vindt je de stripjes van een Nederlandse striptekenares, die met...
Lees verder