Genoeg van ruzie op de achterbank? Dan is dit dé oplossing

08.07.2017 04:55
Genoeg van ruzie op de achterbank? Dan is dit dé oplossing

De vakantie begint bijna, en dus kunnen sommigen van ons zich weer voorbereiden op een lange, lange autorit naar Frankrijk/Spanje/Italië, met twee vechtende kinderen achterin. Maar niet als het aan Merlin Dik ligt. Die heeft namelijk de Split and Sit uitgevonden, die de autorit een stuk makkelijker moet maken. 

De eerste paar uur gaan vaak nog wel, maar zodra de grens met België over rijdt, begint het eerste gemorrel. Tegen de tijd dat je in Noord-Frankrijk bent zijn er klappen gevallen, wordt er geschreeuwd en huilt er tenminste één kind. En dan moet je dus nog een heel eind.

Deze ervaring had Merlin ook, en ze vond dat het beter moest kunnen. Ze vroeg haar kinderen wat zij fijn zouden vinden voor tijdens de autorit. Haar dochter gaf aan dat ze graag een beetje eigen ruimte zou willen hebben, zodat ze niet de hele tijd met haar broertje zat opgescheept. Dit gaf Merlin het idee voor de Split and Sit.

Hoe werkt het: De Split and Sit is een soort waaier, die je met een gordel aan de achterbank van de auto kan klikken. Deze kan je naar believen in en uit klappen. Je kinderen hoeven dus niet de hele weg gescheiden te zitten, maar als ze even rust nodig hebben kan je met de Split and Sit twee aparte stukjes achterbank voor ze maken. Heerlijk toch?

De Split and Sit kost 24,95, en is te bestellen via www.splitandsit.nl. Fijne reis!

gebruiksaanwijzing

Lees ook: 21 Dingen die je denkt met je kind in de auto.