Getest: de Allerhandebox

Barbara is heel slecht in het vooruitplannen van het weekmenu. Daarom vindt ze het heerlijk om de Allerhandebox te mogen testen. Even een week geen keuzestress!

Laat ik ermee beginnen dat een box natuurlijk altijd duurder is dan wanneer je alles los koopt. Dat spreekt voor zich. Dus als je zelf een heel goed werkend systeem hebt met weekmenu’s waar je blij mee bent en een boodschappensysteem dat al op rolletjes loopt: gefeliciteerd, dat is natuurlijk het allerbeste model.
Ik ben niet zo iemand. Ik loop zelf elke dag om 17.45 uur in blinde paniek door de supermarkt, de koelkast thuis is leeg, en ik heb geen idee wat ik moet gaan kopen en over uiterlijk 10 minuten moeten de kinderen worden opgehaald.
Als ik in het weekend boodschappen doe, kom ik niet verder dan een pak melk en vers brood: ik kan niet eens verzinnen wat we vanavond gaan eten, laat staan wat we woensdag eten. Ik ben daar een beetje raar in, dat weet ik.

Ik grijp dan ook als blogger dit soort kansen met beide handen aan: ik mag de Allerhandebox testen. Dat vereist tevens dat ik deze op ah.nl bestel. En dat opent weer de mogelijkheid om nog meer spullen te bestellen – en dus besloot ik maar eens aan een weekmenu te gaan denken.
Het was donderdag. Ik reserveerde een besteltijd op maandagavond en vinkte de box aan, die je 4 dagen van te voren moet bestellen. De bezorging is dan sowieso al gratis. Dan heb je nog het hele weekend om je bestelling aan te vullen met producten. Dat deed ik dan ook, via de app op mijn telefoon. Steeds als me nog een item te binnen schoot (Schuurmiddel! Kindertandpasta! Heel. Veel. Billendoekjes!) pakte ik de telefoon en voegde het toe.

PicMonkey CollageBOX

Op maandagavond kwam de bezorger, hij vroeg netjes waar de boodschappen heen moesten (wel handig als je keuken op twee hoog is). Ik pinde het bedrag in mijn keuken en bleef achter met een heleboel boodschappen en de Allerhandebox.
Als je kinderen hebt, is het altijd extra spannend om te zien wat er dan in zit, want je weet nooit of ze het lusten. Gelukkig dus zat er naast ‘Gegrilde halloumni met zelfgemaakte rucolahummus’ (wat ik lekker vind, maar de kinderen denk ik niet) een heel goed recept voor chili con carne in!

Eerst schrok ik, want er zat een zak gesneden Mexicaanse groente in, van wel 400 gram (voor 2 personen). Ik dacht: al die groende dingetjes, daar trappen mijn kinderen niet in! Wat schetste mijn verbazing? Je moet de groente even lekker door het gehakt en bonen-mengsel laten pruttelen, en daarmee verdwijnt de groente als het ware in het gerecht: je zag er bijna niks meer van. Ook hoorde bij het recept dat je er een klein kopje espressokoffie doorheen gooit. En verder: een zakje kruiden, wat chilivlokken en natuurlijk een blik tomaten, één teentje knoflook en een afgemeten zakje rijst, zodat je niets hoeft weg te gooien (ik kook altijd te veel rijst en pasta, jij ook?).

PicMonkey CollageETEN

Na 20 minuten pruttelen was het eten klaar en vielen de kinderen aan. Ik hield mijn hart vast voor de groente, maar ze vonden het heerlijk! Ik heb één keer gezegd dat ze maar om de dingen heen moeten eten die ze niet lusten, en toen was het goed.
De kinderen verheugen zich op morgen als we karbonade van de grill met frisse koolsalade eten. En ik kijk erg uit naar de halloumni met humus.

Kijk hier voor meer informatie over de Allerhandebox.

Geschreven door
More from Barbara van Erp

Wat we door het bloggen over het moederschap hebben geleerd

Het is nu een half jaar geleden dat Barbara en Femke met...
Lees verder