Gezocht: plek waar 35-jarige moeder kan dansen

06.02.2015 13:00

Toen Femke op vakantie naar Curacao ging, had ze drie voornemens: ze wilde in de zon liggen, cocktails drinken en dansen op het strand. Dat laatste bleek minder makkelijk dan ze dacht…

Acht jaar geleden gingen mijn vriendin Carla en ik in de winter samen op vakantie naar een tropische bestemming. Het werd een week om nooit te vergeten. We waren zevenentwintig en gingen elke avond uit. Dat deden we toen. Uitgaan, uitslapen, in de zon liggen, eten en weer uitgaan.

Lekker losgaan
Nu had ik van tevoren wel bedacht dat we waarschijnlijk niet elke avond in de discotheek zouden staan, maar drie van de acht avonden leek me…tsja…best een haalbaar streven. In Nederland ga ik zelden op stap. Soms met mijn man naar een restaurant, soms met vrienden naar de kroeg, dat wel, maar dansen in een club…dat gebeurt eigenlijk nooit meer. Op Curacao zou ik echter losgaan. Want daar swingt iedereen natuurlijk de hele dag de pan uit. Het is het Caribisch gebied. Daar hebben de mensen losse heupen.

Zit je me nou te boycotten?
Carla probeerde me zachtjesaan voor te bereiden dat het iets anders zou kunnen lopen dan ik hoopte. Ze zei: “Ik weet niet hoor…jij hebt je zinnen gezet op dansen, maar houd er rekening mee dat je straks tussen allemaal twintigjarigen staat.” Ik werd er een beetje pissig van. Was ik eindelijk eens helemaal vrij, zonder man en kind, vrij om uit te gaan, lekker te drinken en te dansen….boycotte mijn single vriendin (die natuurlijk elk weekend al staat te dansen) mijn plannen.

Sporten voor het zonnen
Deze tropische wintervakantie verliep heel anders dan die vakantie van acht jaar geleden. We stonden elke ochtend om half acht op, vervolgens gingen we naar de sportschool van het hotel, dan ontbijten, dan op een ligbedje in de zon, ’s middags lunchen met een salade, doorzonnen, een namiddagcocktail, uiteten, een drankje en om twaalf uur naar bed. We vonden het heerlijk en besloten dat we dit ritme gedurende de week aan zouden houden en alleen op Carla’s verjaardag los zouden gaan. Drinken en dansen. Op het strand. Zoals ik het gedroomd had.

Kreeft en champagne
Op de bewuste avond gingen we eerst lekker uiteten bij het beste restaurant van de Jan Thielbaai. We bestelden kreeft en champagne en hoorden in de verte de muziek al dreunen. Er kwam zelfs af en toe een nummer voorbij dat we nog kenden uit de tijd dat we iedere week in de Paradiso stonden te dansen. Ik had er zin in. Omdat de toiletten van de club naast die van het restaurant lagen, zag ik om de haverklap hele hele jonge, piepjonge, blonde meisjes wankelend naar binnen lopen. Toen ik zelf gebruik maakte van het toilet hoorde ik twee van die meisjes synchroon over hun nek gaan. En weet je wat ik dacht: “Kan iemand de moeder van deze meisjes bellen?” Terwijl ik tot voor kort die meisjes WAS.

Axe-deo
Carla en ik liepen naar de club op het strand. Om mij heen werd het steeds drukker. Met jongens met lichte baardgroei die geurden naar Axe-deo en meisjes met veel te veel make-up en truitjes tot net boven hun naveltjes. Ze dansten met hun voetjes in het zand. Op het strand lag een berg lege bierblikjes en vertrapte lege plastic glazen. Tegelijk met ons kwamen er nog twee opgedirkte dertigers in de stijl ‘voetbalvrouw’ binnenlopen en ik wilde naar ze gillen: ‘Keer maar weer om, we hebben hier niks te zoeken’. De lust om de dansen was me totaal vergaan.

Kots en snot
Samen met Carla toog ik naar een bar waar we nog maar weer eens twee pina colada’s bestelden en ik zeker anderhalf uur hoofdschuddend heb gezeten en maar herhaalde: ‘Het is voorbij, Carla. VOORBIJ. 35-jarige moeders dansen Niet. Meer.’  Carla legde me uit dat er in Amsterdam ook amper nog gedanst wordt door de dertigers. En ik maar denken dat al die singles met z’n allen in een of andere tent staan te hupsen terwijl wij moeders onder de kots en het snot op de bank achter GTST zitten te transen.

Eigenlijk vond ik het wel een geruststelling. De druk is van de ketel. Ik hoef niet naar die hippe club, want in die hippe club staan een stel baby’s te zuipen.

De vraag is alleen: waar kan deze 35-jarige moeder dan gaan dansen?

 

Foto: iStock