Gezonde aubergine minipizza’s, zonder deeg!

13.05.2015 08:15
recept, aubergine, pizza

Wát een lekker idee! Maak nu minipizza’s van plakken aubergine, super gezond want het bestaat grotendeels uit groente (als je je een beetje inhoudt met de kaas), maar toch met een echte pizzasmaak door de kaas, tomatensaus en alle toppings die je graag op je pizza hebt! 

De minipizza’s zijn eenvoudig klaar te maken en het is leuk om je kind er bij te betrekken: samen pizza’s beleggen als een echte pizzabakker!

Benodigdheden: 

Een aubergine (voor ongeveer 7 minipizza’s)
Een lepel zout, om het vocht uit de aubergine te trekken
Twee theelepels olijfolie, om de aubergine mee in te smeren voor je het in de oven stopt
10 grote basilicumblaadjes
Parmezaanse kaas of Mozzarella

LEES OOK: Recept: oven-frietjes van zoete aardappel 

Voor de saus:

2 eetlepels (extra virgine) olijfolie
3 grote knoflooktenen, fijngehakt
Blikje tomatenblokjes incl sap
Een beetje oregano

aubergine, recept, pizza

Instructies:

Snijd de aubergine in plakken van ongeveer 2 cm, het is handig als je ze ongeveer even dik snijdt voor een gelijkmatige garing. Bestrooi deze plakken met zout om zo veel mogelijk vocht eruit te halen. Terwijl het zout op de aubergine inwerkt kun je alvast de saus maken. Bak de knoflook in olie en voeg na een tijdje de tomatenblokjes toe, wat Italiaanse kruiden en de oregano, laat dit een tijdje pruttelen en voeg wat eetlepels water toe als het te droog wordt.

Na 30 minuten kun je zien dat er minder vocht in de aubergines zit. Veeg met een kwastje wat olijfolie over de plakken en stop deze ongeveer 25 minuten in de oven op 180 graden, kijk af en toe of de plakken niet te zacht worden want het moet wel een pizzabodem worden! Wanneer ze klaar zijn kan je beginnen met beleggen, leg eerst wat van de tomatensaus eroverheen en wat fijngesneden basilicum, en begin dan aan je persoonlijke voorkeur! Bijvoorbeeld salami, ansjovis, kappertjes, olijven, het kan allemaal! Leg er uiteindelijk wat kaas op en stop ze in de oven tot de kaas smelt.

Eet smakelijk!

LEES OOK: Eten met kinderen: Bengaalse kip-kerrie