Deze gezondere hamburgers zijn een gegarandeerd succes

Deze gezonde hamburgers zijn een gegarandeerd succes
Wie houdt er niet van hamburgers? Alleen jammer dat ze vaak zo ongezond zijn. Alhoewel, met een paar kleine aanpassingen kan je daar wel wat aan doen. Meergranenbrood in plaats van een hamburgerbroodje, steak tartaar in plaats van een hamburger en geen mayo maar hummus en salsa, dat scheelt al weer een heel stuk!

Wat heb je nodig (voor vier personen)?

Wat moet je doen?

  1. Snijd de courgettes en tomaten in plakjes van ½ cm en hak de knoflook fijn. Doe 6 eetlepels olie samen met de knoflook en de helft van de rucolasla in een kom en pureer met een staafmixer.
  2. Maak de grillpan heet. Bestrijk de plakjes courgette en tomaat met de rucolaolie die je zojuist hebt gemaakt, en gril de courgette in 4 minuten goudbruin. Vergeet niet halverwege te keren.
  3. Gril de tomatenplakjes in 1 minuut, en keer ze halverwege om. Verdeel de rest van de rucolaolie over de groenten en schep deze om zodat ze rondom bedekt zijn. Laat de grillpan op het vuur staan.
  4. Bestrijk de tartaatjes met de resterende olijfolie, en bestrooi ze daarna met peper en zout. Gril de burgers vervolgens in 10 minuten tot ze rosé zijn. Keer ze halverwege.
  5. Snijd de broodjes doormidden en bestrijk de onderste helft met de hummus. Verdeel de rest van de rucola over de broodjes en beleg ze vervolgens met een paar plakjes courgette en tomaat. Leg vervolgens overal een tartaartje op en schep er 1 eetlepel salsa overheen.
  6. Leg er eventueel nog een paar plakjes courgette en tomaat bovenop, en dek af met de bovenkant van het broodje.

Bron: AH.nl

LEES OOK: Weekend! Hamburgerparty zonder vlees!

 

 

 

Geschreven door
More from Sanne Mulder

10 Bijzondere dingen die je kan doen met je echo-foto

Je hebt extra betaald voor die pretecho, dus dan wil je ook...
Lees verder