Je hebt nodig voor 4 personen:
1 pak doperwten uit de vriezer
100 ml creme fraiche
een klein bosje munt (naar smaak)
Citroen
6 lamsworstjes
Een pak couscous
Boter
Zo maak je het:
Kook de doperwten in 8 minuten gaar.
Braad ondertussen de worstjes in een pan in boter.
Giet kokend water over de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet de doperwten af en bewaar een beetje van het kookvocht. Doe de crème fraiche, fijngehakte munt, wat citroensap, peper en zou erbij en stamp fijn. Of doe het in de keukenmachine of staafmixer als je het graag wilt.
Serveer met de gebraden worstjes en couscous: roer daar een klontje boter door.
Film en fotografie: Anna-Marie Janssen.
Maak ook eens: Spinaziepannenkoeken met zalm of kikkererwten-pindakaasmengsel.
Barbara van Erp (51) is moeder van twee zoons: Felix (14) en Morris (9). Ze richtte Me to We op, omdat ze vond dat het tijd was voor een realistischer geluid uit moederland. Inmiddels is ze uit de luiers, maar ze weet nog maar al te goed hoe het was om kleine kinderen te hebben.