Groente eten wordt een feestje met deze regenboogpizza

19.07.2019 04:50
Groente eten wordt een feestje met deze regenboogpizza

Hoe geweldig ziet deze regenboogpizza er uit? Dit is toch te leuk om een keer te maken? Oké, het is even een werkje, vooral als je ook het deeg zelf wil maken. Maar als je dit op tafel zet, wordt groente eten een feest. 

Wat heb je nodig? (voor 2 pizza’s)
Beleg:

  • 2/3 kop dungesneden rodekool
  • Zeezout
  • 1 kop broccoliroosjes
  • 1 kleine rode biet, geschild, en in dunne plakjes gesneden
  • 1 eetlepel en een 1/2 theelepel vierge olijfolie
  • 1 portie pizzadeeg. Koop kant-en-klare bij de supermarkt, of maak het zelf met onderstaand recept.
  • 1 kop warme pizzasaus / rode saus
  • 1 kop geraspte mozzarella, in sliertjes
  • 
1 gele paprika, in dunne repen gesneden
  • 1 oranje paprika, in dunne repen gesneden
  • 1 rode paprika, in dunne repen gesneden

pizzadeeg:

  • 3/4 kop lauwwarm water
  • 2 theelepels honing
  • 2 1/4 theelepels droge gist
  • 2 kopjes plus 2 eetlepels bloem
  • 1/2 theelepel zeezout
  • 2 eetlepels olijfolie

Wat moet je doen?

  1. Plaats het rek zo hoog mogelijk in de oven, en verwarm de oven voor op 250 graden celsius.
  2. Mix in een klein schaaltje de rodekool met een snufje zout, en zet dit aan de kant.
  3. Breng een kleine pan met gezout water aan de kook. Blancheer de broccoliroosjes 2 minuten. Haal na twee minuten de broccoli uit de pan, en doe deze in een schaaltje en zet aan de kant. Blancheer daarna de plakjes biet 2 minuten. Haal de biet uit de pan, en meng met 1/2 theelepel olijfolie in een schaaltje.
  4. Rol het deeg uit in een cirkel van ongeveer 30 cm doorsnee. Bestrijk de rand met de overgebleven olijfolie. Verspreid een halve kop pizzasaus over het midden, gevolgd door een halve kop van de geraspte mozarella.
  5. Om een regenboog te maken, begin je met een cirkel van de bietenplakjes in het midden van de pizza. Gevolgd door cirkels van rodekool, broccoli, gele paprika, oranje paprika en rode paprika.
  6. Bak je de pizza 10 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven, tot de rand lichtbruin en krokant is geworden, en de kaas bubbelt. Laat de pizza vijf minuten afkoelen, snij hem in stukken en serveren maar!
  7. Herhaal bovenstaande stappen voor de tweede pizza.

Wil je zelf je pizzadeeg maken? Volg dan de volgende stappen

  1. Verwarmd de oven voor op 90 graden celsius
  2. Giet het water in een mengkom en roer de honing erdoorheen. Sprenkel de gist op het water en roer voorzichtig. Zet dit mengsel opzij.
  3. Meng de bloem en het zeezout in een grote mengkom.
  4. Voeg de olijfolie toe aan het water en gist mengsel en mix het door elkaar.
  5. Zet de oven uit, deze moet warm zijn, maar niet heet.
  6. Zet de mixer op de laagste stand, en mix rustig terwijl je het gistmengsel toevoegt aan de bloem. Kneed het deeg vijf minuten met de mixer (met deeghaken), of 7-10 met de hand. Het deeg moet glad en elastisch worden.
  7. Smeer de mengkom in met een dun laagje olijfolie, en leg het deeg erin. Dek af met plasticfolie en zet de kom in de oven (let op dat de oven uitstaat). Laat het deeg 45 minuten rijzen.
  8. Verdeel het deeg in 2 ballen, en maak hier twee platte ronde plakken van. Dek deze losjes af met plasticfolie en laat nog eens 20 minuten rijzen.

Lees ook: Dat wordt punten scoren vanavond met deze mini pizza quiches

Bron: Babble