Hartverscheurende foto laat de realiteit van kinderkanker zien

22.02.2017 04:00
Hartverscheurende foto laat de realiteit van kinderkanker zien

Soms komen er Facebookposts voorbij die je bij de strot grijpen en je niet meer loslaten. De post van Jessica Medinger, moeder van de 10-jarige Drake die keihard vecht tegen leukemie, is er zo een. 

Lees ook: Weten of je ongeboren kind een kankergen bij zich draagt, wil je dat?

Jessica deelde op 15 februari, Wereld Kinderkanker Dag, een aangrijpende foto van Drake op Facebook. Op de foto is te zien hoe hij zichtbaar pijn heeft en in een luierbroekje (dat hij moet dragen omdat hij door zijn ziekte 75% van de tijd geen aandrang voelt om naar de wc te gaan) in de badkamer staat. In het bijschrift schrijft ze: “De foto die ik nu plaats is van vanochtend. Voordat jullie gaan schreeuwen en huilen ‘Waarom zou ze zo’n foto van haar zoon in een luierbroekje plaatsen, het is een schande’: 1. Deze foto laat niet meer zien dan wanneer hij een zwembroek aan zou hebben gehad. 2. Het leven is niet altijd politiek correct, het is echt. Het leven is niet mooi, kanker maakt mensen kapot.”

Angst
Ze vervolgt haar bericht met een uitleg over wat kinderkanker concreet voor haar en haar zoon betekent. “Het betekent ’s nachts naast je zoon slapen omdat hij bang is dat er iets gebeurt en hij alleen is, en bij dat ‘iets’ bedoel ik doodgaan. Het betekent midden in de nacht gesprekken voeren met een 10-jarige, waarin hij vraagt of hij naar de hemel gaat als hij overlijdt en of hij zijn vader daar zal zien en met hem kan spelen.”

“Dit is hij die te zwak is om uit bed te komen en daarom gedragen moet worden of moet worden vervoerd in een rolstoel,” gaat ze verder. “Dit is hij, die tegen mij zegt: ‘Mam, ik ga het niet redden.’ Dit is hij die niet aangeraakt wil worden, omdat het te veel pijn doet, en morfine moet slikken om door de dag te komen. Dit is hij, die mij vertelt dat hij bang is en denkt dat hij zijn 11de verjaardag niet zal halen. Dit zijn hij en ik, ik die hem vertel dat hij moet blijven vechten als hij dat niet meer kan. Dit zijn hij en ik en dit is onze wereld.”

Aandacht voor onderzoek
Jessica’s post, die werd gedeeld op de Facebookpagina ‘Love What Matters’, werd overspoeld met reacties. Familieleden van Jessica en Drake zijn een crowdfundingactie voor hen gestart. Naast aandacht voor Drake, hopen ze vooral te bereiken dat er meer aandacht komt voor onderzoek naar kinderkanker. Dit aangezien hier momenteel nog relatief weinig geld naar toe gaat, terwijl dit zichtbaar heel hard nodig is.

Lees het volledige bericht hier:

Lees ook: Vader deelt foto van zijn dochters laatste wimper na kankerbehandeling

(Bron: Scary Mommy, Love What Matters. Beeld: Screenshot Facebook)