Hartverscheurende foto’s van stervend 2-jarig meisje laten het belang van orgaandonoren zien

Hartverscheurende foto's van stervend 2-jarig meisje laten het belang van orgaandonoren zien
Afgelopen week gingen de foto’s van de laatste moment van de 2-jarige Adalynn Rogers viraal op Facebook. Door deze ruwe, pijnlijke, hartverscheurende foto’s te delen willen Adalynn’s ouders graag aandacht vragen voor het tekort aan orgaandonoren. 

Adalynn Rogers werd in 2016 geboren met het hypoplastisch linkerhartsyndroom. Dit betekent dat de linkerhelft van haar hart ernstig onderontwikkeld is ten opzichte van de rechterhelft. Slechts twee dagen na haar geboorte moest ze de eerste van de drie openhartoperaties ondergaan die zij in haar korte leven mee zou maken. Pas twee maanden na haar geboorte mocht ze voor het eerst met haar ouders mee naar huis.

LEES OOK: Hartverscheurend! 5-jarige krijgt droombruiloft voor haar openhartoperatie

In de twee jaar die daarop volgden bleef Adalynn gezondheidsproblemen houden. Tegelijkertijd probeerde haar familie zo veel mogelijk te genieten van de tijd die ze samen hadden. Afgelopen november liep het helaas mis. Adalynn kreeg last van acute hartfalen. De familie werd geïnformeerd dat ze zo snel mogelijk een harttransplantatie nodig had om te blijven leven. Ondertussen werd er een mechanische pomp in Adalynns hart gezet, zodat de pompfunctie actief bleef. Ondertussen moest Adalynns familie hopen op het beste.

Drie maanden verstreken, waarin Adalynns ouders tevergeefs hoopten op een geschikt donorhart tot, door een tragische speling van het lot, Adalynn plotseling ongeschikt werd voor een tranplantatie. Afgelopen januari moest Adalynn naar het ziekenhuis komen voor een CT-scan, omdat ze last had van inwendige bloedingen. Uit de scans bleek dat een deel van de bloeding in haar longen terecht was gekomen, waardoor ze 15-20 minuten zonder zuurstof kwam te zitten. Deze periode zonder zuurstof veroorzaakte zulke ernstige hersenschade dat Adalynn niet langer in aanmerking kwam voor een donorhart, en van de transplantatielijst werd gehaald.

Er restte de artsen niets anders dan de familie te vertellen dat er niets meer was wat ze konden doen voor Adalynn. En dat het het beste was als  haar familie afscheid van haar zou nemen, omdat ze binnen een paar dagen zou komen te overlijden.
Op verzoek van de familie werden hun laatste momenten met Adalynn vastgelegd door fotografe Suha Dabit. Suha heeft zelf een kind dat een transplantatie heeft ondergaan, en is de oprichtster van de stichting World of Broken Hearts, waarmee ze probeert aandacht te krijgen voor aangeboren hartaandoeningen. De foto’s werden op 26 januari gemaakt, om 9 uur ‘s ochtends. Drie uur later overleed Adalynn, omringd door haar familie.

De foto’s, die door de ouders van Adalynn werden gedeeld op Facebook, zijn ontroerend, tragisch en pijnlijk. De pure pijn van het verliezen van een kind is bijna niet om aan te zien. Toch wilden Adalynns ouders deze beelden delen. Niet alleen ter herinnering aan hun dochter, maar ook om mensen bewust te maken van het belang van orgaandonatie. Als er genoeg organen ter donatie waren geweest, dan had Adalynn misschien eerder een hart kunnen krijgen wat haar had kunnen redden.

Bekijk de foto’s hieronder.

Bron: Babble / Facebook

Nooit meer iets missen? 
Schrijf je dan hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte! 

 

Geschreven door
More from Sanne Mulder

Filmpje: wat er gebeurt als babies gaan videobellen

Vraag jij je ook altijd af waarom je elke maand zo snel...
Lees verder