Hatseflats: superleuk improvisatietoneel op de zaterdagmiddag

04.10.2014 14:00

Charlotte is groot fan van improvisatietoneel Hatseflats, wat helaas wel weer in Amsterdam is, maar té leuk om niet te melden. Op zaterdag 11 oktober hebben ze weer een middagvoorstelling!

Verjaardagsfeestjesstress
Een leuk verjaardagsfeestje organiseren? Ik krijg er stress van. Maar afgelopen jaar, toen Zoé zes werd, had ik (toevallig) een schot in de roos. Zoé is nogal van het toneel en het verkleden en dus togen we, na een uitgebreide taartsessie thuis, met de jarige en haar vriendjes naar Hatseflats, een improvisatieshow voor kinderen tussen de 5 en 10 jaar. Het werd een groot succes.

Piraten, lakeien en wuivende bomen
Bij Hatseflats bepalen de kinderen welke acteur welke rol speelt, hoe het verhaal zal verlopen en, het allerleukste, ze mogen ook zelf mee doen. Dat vonden Zoé en haar ‘gasten’ geweldig. Ineens schitterden ze op het toneel als piraten, lakeien en wuivende bomen en zongen ze zelfbedachte liedjes mee.

Reusachtige huiskamer
De acteurs hebben het talent goed in te spelen op wat kinderen leuk vinden en hun spel kent een humoristische ondertoon, waardoor er ook voor de ouders wat te lachen valt. Dit alles vindt plaats in een grote ruimte die aandoet als een reusachtige huiskamer, waar de kinderen kunnen rondrennen zonder dat je bang hoeft te zijn dat ze de tent afbreken. Na de voorstelling, die ongeveer drie kwartier duurt, zijn er lekkere pannenkoekjes met limonade voor de kinderen en goeie koffie voor de ouders.
Iedereen blij.

Ps: je kunt natuurlijk ook naar Hatseflats als je geen feestje organiseert, maar gewoon een leuke, artistieke zaterdagmiddag wilt hebben met je kind(eren).

https://www.wijzijnhatseflats.nl

 

Willem Roelofsstraat 9
1062 JX Amsterdam